ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Erwin Neutzsky-Wulff

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
Erwin Neutzsky-Wulff.jpg

Erwin Neutzsky-Wulff er født den 24. november 1949 og er søn af Aage Neutzsky-Wulff og bror til Vita Andersen. Forfatter indenfor science fiction og det overnaturlige. Det vil nok være mest retfærdigt at beskrive Neutzsky-Wulff på samme måde som Michael Moorcock beskrev Philip K. Dick, nemlig som en filosofisk forfatter der fandt science fiction som medie for sit budskab.

Selv om indholdet af religiøs og filosofisk karakter ofte kan kræve et vist arbejde fra læserens side for at opnå forståelse, så indeholder selve historien af og til elementer der tematisk står i gæld til de klassiske EC- og Warren-udgivelser.

I forhold til tegneserier var Neutzsky-Wulff i sine unge dage ofte leverandør af tekstindhold til danske tegneserieblade som Seriemagasinet, Gru, Vampyr og Dracula. Disse kan stadigt findes på forfatterens hjemmeside (http://www.enw.dk/afenw.html - vælg perioden '1971-1975', nederst på siden er der henvisninger til disse). Tegneseriebutikken Fantask udgav i 1974 et nummer af serien Phantasque med tekst af Neutzsky-Wulff og tegninger af Torstein Gundersen, Henrik Hansen og Øystein Jonassen.

Den samfundskritiske Lawman, tegnet af Jørgen Bitsch, kan ligeledes læses på forfatterens hjemmeside (http://www.enw.dk/arkiv.html). Serien er mere udtryk for den senere del af forfatterskabet hvor Neutzsky-Wulff i stadigt oprør mod den samfundsmæssige konsensus nu retter sit skyts mere i retning af den borgerlige fløj i takt med at den overtager magten i det danske samfund. I slutningen af oktober 2008 annoncerede Neutzsky-Wulff at "Lawman The Album" skulle være tilgængeligt ved juletid.

Bathos

Forfatteren udgiver ud over sine bøger et fanzine Bathos som beskæftiger sig med en lang række emner lige fra filmanmeldelser til grundkursus i latin. Numrene 59 og 60 indeholder desuden en selvbiografi.

Fra og med nummer 70 har Bathos indledt hvert nummer med en tegneserie i public domain fra The Golden Age. Nummer 75 vil indeholde to historier af Grandenetti, efter sigende i Eisner-stil. Fra nummer 90 opprioriteres tegneseriestoffet med artikler af forfatteren selv og golden age-tegneserier på den medfølgende DVD.

Eksterne links