ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Ferd'nand

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
Ferdnand.jpg


Ferdnand logo.jpg


Pantomimetegneserie skabt 1937 af danskeren Mik, der tegnede striben til sin død 1982. Mik fik hjælp af Frank Thomas 1955 - ca. 1965 og af Al Plastino fra 1968. Al Plastino fortsatte til 1989, hvorefter danskeren Henrik Rehr overtog. Han signerer serien Rehr.Mik.

Distributørens beskrivelse

Denne danske tegneserie er et enestående godt eksempel på, at også danske tegneserier kan få succes ude i verden.
Ferd'nand er optaget i Guinnes Rekordbog som den længstvarende og mest solgte danske tegneserie udenfor landets grænser, og i skrivende stund bringes den daglige tegneserie i 32 landes aviser, lige fra Bangladesh til El Salvador og fra Island til De Forende Arabiske Emirater.

Henning Dahl Mikkelsen startede striben i 1937 på opfordring af PIB, og allerede samme år fik pantomimeserien sin avisdebut i et par engelske aviser. De danske medier var i begyndelsen lidt mere skeptiske overfor en serie uden ord, men som det ofte sker, så syntes de danske medier først for alvor om serien, efter at de to store amerikanske aviser New York Herald Tribune og Chicago Tribune havde købt rettighederne til at bringe serien. Og så kom der ellers gang i Ferd'nand – også i Danmark i 1937.

Ferd'nand var og er en enestående morsom serie, der alene med mimik og tegninger gør globale hverdagssituationer morsomme og nærværende.
Vi har alle sammen oplevet noget af det Ferd'nand oplever, og næsten i hver eneste stribe genkender vi situationer fra vores egen hverdag. Det er simpelthen humor på et meget højt niveau.

Det er naturligvis meget svært at lave en pantomimeserie, en serie uden forklarende eller opbyggende tekster, men det er lykkedes 100% i sin tid for Dahl Mikkelsen, og også i dag af den danske tegner Henrik Rehr, som med stor succes viderefører serien for PIB efter Henning Dahl Mikkelsens død.
Og da serien jo er uden tekst er der ingen problemer med oversættelser, og humoren i serien er universel.

Udgivelser

De første striber

Striberne fra de første to år er udgivet i udlandet.

Julehæfter

Første julehæfte blev udgivet af PIB i 1941. Fra 1942 til 1962 stod Illustrationsforlaget for udgaven, og fra 1963 til 1972 stod Gutenberghus for udgaven.

Ferdnand stribe.jpg

Andre udgaver

Se kategorien Ferd'nand.

Eksterne links