ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Adèle Blanc-sec

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Version fra 1. mar 2023, 10:21 af LillePer (diskussion | bidrag) LillePer (diskussion | bidrag)
(forskel) ←Ældre version | se nuværende udgave (forskel) | Nyere version→ (forskel)
Skift til:navigering, søgning
Adele.jpg

Adèle Blanc-sec Logo.jpg


Om serien

Adèle Blanc-sec (første serie fra Carlsen hedder Adeles ekstraordinære oplevelser) foregår i Paris i perioden fra 1911 og frem. Hovedpersonen, Adèle Blanc-sec, er skribent. Hun deltager i en række særdeles indviklede eventyr, der involverer spiritisme, genoplivede pterodaktyler, babylonske dæmonsekter og meget andet.

Serien, der er skrevet og tegnet af Jacques Tardi, er nærmest en pastiche på gamle dages spændingsfortællinger, som for eksempel Jules Verne skrev dem. Plottet i en Adele-historie er som regel meget vanskeligt at gennemskue. Serien har et stort persongalleri, hvoraf flere også optræder i andre af Jacques Tardis serier.

1. udgave af nr. 1-8 kom fra Carlsen Comics. Serien er overtaget af Faraos Cigarer, som udgav de første 9 bind i serien og to kassetter i 2010. Først i 2023 udkom bind 10 i serie, der passer ind i kassette 2 fra 2010.

Album i serien

  1. Adèle og uhyret
  2. Dæmonen fra Eiffeltårnet
  3. Den gale videnskabsmand
  4. Vanviddets mumier
  5. Salamanderens hemmelighed
  6. Vanskabningen fra Saint-Martin kanalen
  7. Alle hånde uhyrer
  8. Mysteriet i dybet
  9. Den djævelske labyrint
  10. Babyen fra Buttes-Chaumont

Kassetter

Forsider

Film

I 2010 udkom en filmudgave af Adèles eventyr med titlen Les Aventures extraordinaires d'Adèle Blanc-Sec, på dansk blot Adèle Blanc-Sec. Filmen blev ikke vist i danske biografer, men kom på dvd i maj 2011. Filmen er instrueret af franskmanden Luc Besson.

Anmeldelser

Eksterne links