ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Allan Falk

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Version fra 15. aug 2021, 19:04 af Mordru (diskussion | bidrag) Mordru (diskussion | bidrag) (Oversigt)
(forskel) ←Ældre version | se nuværende udgave (forskel) | Nyere version→ (forskel)
Skift til:navigering, søgning

Allan Falk logo.jpgAllan Falk vignet 2.jpg

Fransk-belgisk spændingsserie om Allan Falk (Ric Hochet), der er ansat som journalist på bladet "Journal" i Paris. I serien bruger han sin tid på at opklare kriminalgåder med sin ven, kommissær Lavall. Serien starter før end at Allan Falk får arbejde som journalist. I den første historie fra 1955 arbejder den unge Allan Falk som avisbud.

Historierne er ofte bygget op som gåder og mysterier, som Allan Falk skal løse. Af og til er der et overnaturligt element i historien, som Allan Falk altid finder en naturlig forklaring på. Han er så dygtig til opklaringsarbejdet, at forbryderne må lægge yderst udspekulerede og djævelske planer for at komme ham til livs.

Seriens navn

Da den fransksprogede, belgiske forfatter André-Paul Duchâteau og den franske tegner Gilbert Gascard (Tibet) valgte navnet Ric Hochet til deres tegneseriehelt, tænkte de måske ikke på den manglende franskkundskab hos store dele af Europa. Navnet ('ri'cochet') er nemlig et ordspil over 'at rikochettere'.

På de andre europæiske sprog fik helten derfor andre navne, nogle lå nogenlunde tæt på, på hollandsk Rik Ringers og på tysk Rick Master.

På dansk og norsk valgte man et helt andet navn, nemlig Allan Falk.

I Sverige hed serien i nogle år Allan Falk, ligesom i Danmark og Norge. Så skiftede serien navn - ikke til det originale, men til noget helt tredje, nemlig Rick Hart og senere igen til Ric Hart!

Hovedpersonerne

Allan Falk vignet 3.jpg
Allan Falk - Allan Falk.jpg Allan Falk (Ric Hochet)

Seriens hovedperson, helt og journalist. Kendt for sin cottoncoat og sin Porsche 911.

 
Allan Falk - Lavall.jpg Kommissær Lavall (Commissaire Bourdon)

Kommissær ved politiet i Paris. Allan Falks faste partner i opklaringen af forbrydelser.

Allan Falk - Nanna.jpg Nanna (Nadine)

Kommissær Lavalls niece og Allan Falks kæreste.

Allan Falk - Al Falk.jpg Al Falk (Richard Hochet)

Allan Falks far. Gentlemantyv og eventyrer. Har været fraværende under Allan Falks opvækst.

Allan Falk - Hermelin.jpg Professor Hermelin (Professeur Hermelin)

Genial og forfængelig opfinder. Ofte mål for forbrydere der vil stjæle hans opfindelser.

Allan Falk - Bob Drumont.jpg Bob Drumont (Bob Drumond)

Journalist, kollega og god ven af Allan Falk.

Forfattere og tegnere

Serien er skabt af makkerparet André-Paul Duchâteau og Tibet. De to møder hinanden da Tibet bliver ansat som assisterende tegner på tegnestuen Tenas & Rali, der tegner for Disney. Her kommer han i kontakt med den unge forfatter André-Paul Duchâteau, som han bliver venner med.

Ric Hochet.jpg

André-Paul Duchâteau var forfatter på (næsten) alle historierne om Allan Falk frem til 2010.

Tibet var til gengæld tegner på alle de officielle historier om Allan Falk frem til 2010. Men han har ikke tegnet alle sider til alle historierne! Da historien Allan Falk udfordrer bødlerne (Ric Hochet contre le bourreau) gik i fransk Tintin i 1970, blev Tibet syg og kunne derfor ikke nå at færdiggøre de sidste 4 sider. For at historiens afslutning kunne komme med i det planlagte nummer af seriemagasinet Tintin, blev Christian Denayer indsat som vikar og tegnede de sidste fire sider. Senere har Tibet tegnet de fire sider om, og det er den version der er udgivet i det franske album Ric Hochet contre le bourreau. Den danske version af Allan Falk udfordrer bødlerne, som er blevet udgivet i Fart og tempo, er med de oprindelige sider af Christian Denayer. De to forskellige versioner er vist her.

Tibet, som var en dygtig karikaturtegner, tegnede personerne selv, men han har alltid haft hjælp til baggrundstegningerne (biler, bygninger, landskab etc.) Album 1-3: af Mittéï, som drev en veritabel seriefabrik på denne tid og havde derfor selv flere assistenter som også arbejdede med Allan Falk, herunder bl.a. Raymond Reding. Album 4: Mittéï og en af hans assistenter, Dany, album 5: Dany, album 6: Dany og Pierre Seron, i album 7-17 overtog Jean Gratons tidligere hjælper Christian Denayer tegningen af baggrunderne. Fra afslutningen af album 17 til og med nr. 25 arbejdede en assistent som Tibet ønskede at holde hemmelig, fra album 26 til og med nr. 67 er Didier Desmit, som selv assisterede Denayer, blevet Tibets hjælper og til slut er album 68-77 signeret Desmits assistent Frank Brichau; dog er nr. 53 krediteret Julien. Se mere på fransk wikipedia og Bedeteque.

Tibet sagde: "Jeg ejer ikke tålmodighed til at tegne hver eneste detalje helt perfekt" som årsag til assistentbehovet, men hvis vi medregner Chick Bill og De tre spejdere, tegnede manden altså mere end 150 album!

Da Tibet dør i 2010, holder serien en pause på 5 år. Efteråret 2015 tages den op igen, nu med Zidrou (Benoît Drousie) som forfatter og Simon Van Liemt som tegner. Duchâteau og Nicole Gascard (Tibets enke) konsulterer på henholdsvis manuskripterne og tegningerne. Serien kaldes nu Les nouvelles enquêtes de Ric Hochet, og albummene er nummereret forfra.

Udgivelse

Allan Falk vignet.jpg

Serien starter i seriemagasinet Tintin i 1955. Til at begynde med var det korte, afsluttede historier. Senere længere historier, der gik som fortsat serie i bladet. Allan Falk optræder også i bladet i romaner, noveller og enkeltsider med gåder og opgaver.

På fransk er der udgivet 78 album i serien, og serien genudgives endvidere i en bogserie (integrale) med 3-4 album i hver bog.

I Danmark er serien især udgivet i seriemagasinet Fart og tempo og var en fast del af magasinets historie, lige fra starten i 1966 og frem til 1979, hvor det var blevet afløst af det senere Supertempo. Serien Allan Falk er den serie, der har fyldt næstmest i Fart og tempo, kun overgået af serien Mark Breton. Sideløbende med Fart og tempo udkom der i perioden 1972-1976 korte, afsluttede historier i lommeformat i Jet-bøgerne. Der udkom 6 bøger i serien, og Allan Falk var med i dem alle.
For detaljer, se Fart og tempo-oversigten.

I albumserien et fart og tempo album er der udkommet to titler med Allan Falk: Drama i TV og Slangen" hævner!, der er henholdsvis nr. 7 og 8 i den originale albumudgivelse.

Da Supertempo er ved at gå ind, starter Allan Falk i sort-hvid i Seriemagasinet. Det blev dog kun til 1 kort og 2 lange historier i perioden 1982-83.

I 1987 tager forlaget Carlsen Comics serien op og begynder en albumserie med titlen Allan Falks oplevelser. Frem til 1990 bliver det til i alt 12 album.

I 2016 påbegyndte forlaget Zoom en bogserie med Allan Falk. De fleste bøger i serien er på 152 sider og indeholder 3 albumhistorier, men nogle af bøgerne bliver mellem 168 og 200 sider.

Serien er redigeret af det danske forlag og har ikke helt samme indhold som de fransksprogede intégraler. Forlaget har først udgivet historierne efter 1980, der ikke tidligere har været udgivet på dansk. Derefter følger de ældre historier.

Serieblade

Allan Falk 1981-1982.jpg
Allan Falk 1983-1985.jpg
Allan Falk 1985-1986.jpg
Allan Falk 1987-1988.jpg
Allan Falk 1989-1991.jpg
Allan Falk 1992-1994.jpg
Allan Falk 1994-1996.jpg
Allan Falk 1996-1998.jpg
Allan Falk 1999-2000.jpg
Allan Falk 2001-2002.jpg
Allan Falk 2003-2004.jpg
Allan Falk 2005-2006.jpg
Allan Falk 2007-2008.jpg
Allan Falk 2009-2010 korrigeret.jpg

Album

Et fart og tempo album, anden serie

 1. Drama i TV
 2. „Slangen” hævner!


Allan Falks oplevelser

 1. Kamæleonens mærke
 2. Den hemmelighedsfulde ø
 3. Den store udfordring
 4. I Kamæleonens skygge
 5. Et djævelsk net
 6. Bortføring på Atlanterhavet
 7. Drama i studie 102
 8. I "Slangens" magt
 9. Den hemmelighedsfulde dobbeltgænger
 10. Fem gange dobbeltgænger
 11. Forræderen
 12. Dæmonernes fodspor


Allan Falk (ny serie)

Skrevet af Zidrou og tegnet af Simon Van Liemt.

 1. R.I.P., Falk!
 2. Mord i en fransk have
 3. Sådan begår du mord
 4. Faldet for Frankrig

Bøger

Læs mere i artiklen om bogserien.

Oversigt

Serien starter i 1955 i Belgien og Frankrig med en kort, 5 siders historie i seriemagasinet Tintin. Indtil 1960 bliver det til 5 historier á 5 sider, disse udgives først i 1997 i fransk album nr. 58. Fra 1961 består serien mest af lange albumhistorier, omkring 75 stykker; men fra starten og frem til 1985 udkommer adskillige korte historier, hvoraf de fleste samles tilfældigt i de tre album nr. 31 (K.O. en 9 rounds), 38 (Face au crime) og 58 (Premières armes).
Indholdet i album nr. 1 (Kamæleonens mærke) er oprindeligt udgivet som to afsluttede historier. Det samme gælder album nr. 2 (Den hemmelighedsfulde ø), men her er historierne slået sammen til én lang fortælling. Albummet Le trio maléfique er oprindeligt udgivet som tre historier, hvoraf kun den første (Allan Falk og den ondartede trio) er udgivet på dansk.

Nedenstående oversigt over samtlige historier er som regel i kronologisk rækkefølge efter, hvornår de første gang er udgivet. I enkelte tilfælde er rækkefølgen i stedet tilpasset den danske bogserie; når en historie er ude af kronologien, er original udgivelsesdato markeret med rødt.

Nogle af historierne er udgivet under to forskellige titler på dansk; disse er markeret med magenta tekst. Yderligere oplysninger findes i artiklen om den pågældende historie.

Albummene er angivet med deres oprindelige nummer i serien.

Forlaget Zoom er i gang med at udgive hele serien på dansk, de nyeste album enkeltvis, men Duchâteau og Tibets klassiske serie i bøger på 152 til 200 sider. Zooms plan over bogserien fremgår af deres facebookside. Bøgerne er taget med i oversigten. Titler skrevet med lyseblå tekst er i planlægningsfasen og skal tages med forbehold.

Allan Falk – oversigt
Fransksproget originaludgave Antal
sider
Danske udgaver
Originaludgave Album Titel Serieblad Historie og album Bog
1955-05-22 58 (1997) Ric Hochet mène le jeu    5 Tempo bok 1 Norsk: Allan Falk ordner opp  Allan Falk
1955-1964
1956-03-15 Le mauvais œil    5
1959-05-06 Enquête chez les "timbrés"    5
1959-08-26 Ric Hochet contre "l'ombre"    5
1960-01-27 L'énigme des photos express    5
1961-02-01 – 05-16  1 (1963) Signé Caméléon   30 F&t66/10-67/2 Kamæleonens mærke Kamæle-
onens
mærke
 (1)
1961-10-17 – 1962 Traquenard au Havre   30
F&t67/11-16


Tmp76/38-42
Dobbeltspil i Le Havre
1962-05-22 – 08-28  2 (1964) Mystère à Porquerolles   60 F&t68/1-11
Tmp76/42-52
Den hemmelighedsfulde ø (2)
1962-12-11 – 1963 Le signe de Ric Hochet
1963-10-08 – 1964  3 (1965) Défi à Ric Hochet   60
F&t68/17-30


Tmp77/11-25
Den store udfordring (3)
1964-10-13 – 1965  4 (1966) L'ombre de Caméléon   60 F&t68/31-43 I Kamæleonens skygge (4)  Allan Falk
1964-1966
1965-07-20 – 1966  5 (1967) Piège pour Ric Hochet   60 F&t68/43-69/5 Et djævelsk net (5)
1966-06-28 – 10-25  6 (1968) Rapt sur le France   60 F&t69/6-18 Bortføring på Atlanterhavet (6)
1967-02-28 – 07-18  7 (1968) Suspense à la télévision   44
F&t alb. 8


F&t69/24-31
Drama i studie 102 (7)  Allan Falk
1967-1968
1967-08-22 – 1968  8 (1969) Ric Hochet face au serpent   44
F&t alb. 9


F&t69/47-70/3
I "Slangens" magt (8)
1968-02-13 – 07-09  9 (1969) Alias Ric Hochet   44 F&t70/17-25 Dobbeltgængeren (9)
1968-08-13 – 12-31 10 (1970) Les 5 revenants   44 F&t70/34-42 Fem gange genganger (10)  Allan Falk
1968-1969
1968-09-24 58 (1997) La première enquête de Ric Hochet    1
1968-11 Il est minuit, docteur Jekyll!   6[o] Jetbog 1 Klokken er tolv, Doktor Jekyll!
1968-11-19 – 1969 HS (1998) Intrigue au «Ji Butch»[r]   7[s]
1969 L'homme à la voiture bleue[r]    4
1969-02-18 – 07-01 11 (1970) Cauchemar pour Ric Hochet   44 F&t70/49-71/7 Forræderen (11)
1969-02 58 (1997) Ici le chauffard   8[o] Jetbog 2 Dødskøreren
1969-06 Écrit sur la vitre!   5[o] Jetbog 1 Skriften på ruden
1969-11 Détective-party   5[o]
1969-12 31 (1980) Coups de soleil   7[o] SM291 Solstik
1969-12-30 38 (1984) Voyage fantôme    8 F&t70/30-31 Allan Falk ta'r spøgelsestoget
1969-07-29 – 12-09 12 (1971) Les spectres de la nuit   44 F&t71/42-51 Dæmonernes fodspor (12)
1970-01-20 – 06-09 13 (1971) Les compagnons du diable   44 F&t72/1-9 "Djævelen"s kumpaner  Allan Falk
1970-1971
1970-07-07 38 (1984) Doublure pour Ric Hochet    8 F&t71/22 Dubleant for Allan Falk
1970-09 31 (1980) Le village de la peur  11[o] Tempo bok 26 Norsk: Fryktens landsby
1970-08-04 – 12-22 14 (1972) Ric Hochet contre le bourreau   44 F&t72/24-32 Allan Falk udfordrer bødlerne
1970-12 31 (1980) L'assassin fantôme   8[o] SM289 Spøgelsesmorderen
1971-04-27 38 (1984) Ric Hochet chasse le vautour    8 F&t1972/52 Falk over "Grib"!
1971-06 31 (1980) Silence... clinique!   8[o] Jetbog 3 Undgå støj!...Sygehus!
1971-08-03 – 11-09 15 (1972) Le monstre de Noireville   44 F&t72/42-49 Allan Falk og varulven
1972-04-18 – 08-22 16 (1973) Requiem pour une idole   44 F&t73/30-39 Allan Falk og kidnapperne  Allan Falk
1972-1973
1972-12-05 – 1973 17 (1973) Epitaphe pour Ric Hochet   44 F&t74/1-8 Du skal dø, Allan Falk
1973-03 31 (1980) Comme une lettre à la poste   8[o] Jetbog 4 Et brev med posten
1973-06 Péril en la demeure...   8[o] Jetbog 6 Hjemlig hygge
1973-05-08 – 07-17 18 (1974) Enquête dans le passé   44 F&t74/23-28 Skyggerne fra fortiden
1973-09-11 – 12-04 19 (1974) Les signes de la peur   44 F&t74/34-40 Angstens horoskop  Allan Falk
1973-1974
1973-12 21[n] (1975) Le trio maléfique  16[o] Jetbog 5 Allan Falk og den ondartede trio
1974-03 Ici no 2  15[o]
1974-08 Le troisième complice  13[o]
1974-05-21 – 08-06 20 (1975) L'homme qui portait malheur   44 F&t75/3-8 Ulykkesfuglen
1974-11-12 – 1975 22[n] (1976) Alerte! Extra-terrestres!   44 F&t75/30-35 Flyvende tallerkener?  Allan Falk
1974-1976
1975-05-06 – 07-29 23 (1976) La ligne de mort   44 F&t76/7-13 Stråledøden
1975-12-16 – 1976 24 (1977) La piste rouge   44 Tmp76/32-37 Det stjålne ansigt
1976-05-11 – 07-27 25 (1977) Coups de griffes chez Bouglione   44 Tmp77/1-10 Lykkekloen  Allan Falk
1976-1977
1977-01-11 – 03-29 26 (1978) L'ennemi à travers les siècles   44 Tmp77/43-51 Hævneren fra fortiden
1977-03 31 (1980) Le traître malgré lui 12[o] Norsk: Ufrivillig forræder
1977-06 Qui a volé le Tintin en or?  7[o] Norsk: Hvem stjal Tintin?
1977-08-09 – 11-08 27 (1978) L'épée sur la gorge   44 Tmp78/25-31 Kniven på struben
1977-12 31 (1980) Les otages  8[o] Norsk: Gislene
1978-02-28 – 05-30 28 (1979) Hallali pour Ric Hochet   44 Tmp79/10-16 Menneskejagt  Allan Falk
1978-1979
1978-06-27 38 (1984) Face au crime   11
1978-07-25 – 10-27 29 (1979) Opération 100 milliards   44 Tmp79/19-29 Det gælder 100 milliarder
1978-12-19 38 (1984) Record à battre   11
1979-03-23 – 06-22 30 (1980) Le fantôme de l'alchimiste   44 Sup.tmp 79/4 Genfærdet hævner!
1980-01-22 – 04-15 32 (1981) Tribunal noir   44 SM300-301 Den sorte domstol  Allan Falk
1980-1981
1980-06-03 – 09-16 33 (1981) Le scandale Ric Hochet   44 SM306-307 Allan Falk går amok!
1980-11-13 58 (1997) Seul coupable    3
1980-11-13 – 1981 34 (1982) La nuit des vampires   44 Seriebl. 4-6 Vampyrernes nat
1981-09-29 Lequel des 3? [i]    2
1981-07-03 – 10-02 35 (1982) La mort noire   44 Den sorte død  Allan Falk
1981-1982
1982-02-19 – 05-21 36 (1983) La flèche de sang   44 Blodpilen
1982-07-30 – 09-24 37 (1983) Le maléfice vaudou   44 Voodoo-forbandelsen
1983-07-26 – 09-27 39 (1984) Le disparu de l'enfer   44 Undsluppet fra Helvede  Allan Falk
1983-1985
1984-02-07 – 04-17 40 (1985) Le double qui tue   44 Dræbende dobbeltgænger
1984-10-16 – 12-25 41 (1985) La maison de la vengeance   44 Hævnens hus
1985-10-22 Le jugement de Dieu[i]   14 Guds dom
1985-05-08 HS (1986) Les aventures mystérieuses et...[t]   1
1985-04-30 – 07-09 42 (1986) La liste mortelle   44 Dødslisten  Allan Falk
1985-1986
1985-10-22 58 (1997) L'affaire de la case mystérieuse    4 Det lukkede rums mysterium
1986-04-01 – 06-10 43 (1987) Les messagers du trépas   44 Dødens budbringere
1986-12-09 – 1987 44 (1987) Ric Hochet contre Sherlock   44 Allan Falk mod Sherlock
1987-07-14 – 09-22 45 (1988) Le triangle Attila   44 Attila-trianglen  Allan Falk
1987-1988
1988-04-12 – 06-21 46 (1989) Les témoins de satan   44 Vidner for Satan
1989-09 47 (1989) Les jumeaux diaboliques   44 Djævelens tvillinger
1989-09-26 – 12-05 48 (1990) Le secret d'Agatha   44 Agathas hemmelighed  Allan Falk
1989-1991
1990-11-27 – 1991 49 (1991) L'exécuteur des ténèbres   44 Mørkets engel
1991-05-28 – 07-23 50 (1991) Le crime de l'an 2000   44 Mysteriet i år 2000
1992-04-28 – 06-23 51 (1992) La bête de l'apocalypse   44 Apokalypse-væsnet  Allan Falk
1992-1994
1992-12-22 – 1993 52 (1993) Le maître de l'illusion   44 Illusionens mester
1994-03 53 (1994) Meurtre à l'impro   44 Improviseret mord
1995 Enquête chez Cora[r]    9
1994-11 54 (1994) Le masque de la terreur   44 Terrormasken  Allan Falk
1994-1996
1995-10 55 (1995) Qui a peur d'Hitchcock?   44 Hvem er bange for Hitchcock?
1996-05 56 (1996) Un million sans impôts   44 En million skattefrit
1996-10 57 (1996) L'heure du kidnapping   44 Tid til kidnapning  Allan Falk
1996-1998
1998-01 59 (1998) La main de la mort   44 Dødens Hånd
1998-09 60 (1998) Crime sur internet   44 Www.forbrydelse.com
1999-05 61 (1999) Le jeu de la potence   44 Galgespil  Allan Falk
1999-2000
2000-01 62 (2000) B.D. meurtres   44 Tegneseriemordene
2000-10 63 (2000) La sorcière mal aimée   44 Forhekset, Falk!
2001-06 64 (2001) Le contrat du siècle   44 Fjendtligt opkøb  Allan Falk
2001-2002
2002-02 65 (2002) Panique sur le web   44 Panik på internettet
2002-10 66 (2002) Penthouse story   44 Penthouse story
2003-05 67 (2003) Le nombre maudit   44 Ondskabens tal  Allan Falk
2003-2004
2004-01 68 (2004) Le collectionneur de crimes   44 Mordsamleren
2004-09 69 (2004) L'homme de glace   44 Ismanden
2005-05 70 (2005) Silence de mort   44 Tavs som graven  Allan Falk
2005-2006
2006-01 71 (2006) La derniere imperatrice   44 Den sidste kejserinde
2006-09 72 (2006) Le tresor des Marolles   44 Skattejagt i Bruxelles
2007-05 73 (2007) On tue au theatre ce soir   44 Mord på teatret  Allan Falk
2007-2008
2008-01 74 (2008) Puzzle mortel   44 Kapløb med døden
2008-09 75 (2008) Code pour l'au-delà   44 Koden fra det hinsides
2009-05 76 (2009) Dernier duel   44 Sidste duel  Allan Falk
2009-2010
2010-03 77 (2010) Ici 77! ...   44 77 kalder!
2010-10 78 (2010) À la Poursuite du Griffon d'or[u]   28 Jagten på Den Gyldne Grif
2012 Ric Remix
2015-09 N1 (2015) R.I.P., Ric!   54 R.I.P., Falk!
2016-11 N2 (2016) Meurtres dans un jardin français   54 Mord i en fransk have
2018-05 N3 (2018) Comment réussir un assassinat   54 Sådan begår du mord
2020-01 N4 (2020) Tombé pour la France Faldet for Frankrig
2021-04 N5 Commissaire Griot Kommissær Dior
N6 Le tiercé de la mort

Noter

         [i] Udenfor serien; ikke tegnet af Tibet.
         [n] I den franske albumserie var Le trio maléfique oprindeligt album nr. 21, mens Alerte! Extra-terrestres! var album nr. 22. I 1985 blev det ændret, så Alerte! Extra-terrestres! blev album 21 og Le trio maléfique blev album 22.
         [o] Ombrudt; sidetallet gælder for albumformat; først udgivet i lommeformat og på dobbelt så mange sider.
         [r] Reklametegneserie.
         [s] Stribeformat; 26 striber, som fylder knap 7 albumsider.
         [t] Del af en fortsat historie i forbindelse med Tintin-bladets 40-års jubilæum.
         [u] Uafsluttet historie.

TV- og radioserier

I 1968 producerede Raymond Leblanc en 26 minutter lang filmatisering af Signé Caméléon; tænkt som værende en pilot for en kommende TV-serie. Den blev bragt i de belgiske biografer som forfilm til tegnefilmen Asterix og Kleopatra, men da det viste sig at børn blev skræmt af Signé Caméléon, blev kortfilmen hurtigt fjernet fra biograferne, og den planlagte TV-serie blev droppet. I rollerne sås bl.a. Daniel Vigo som Allan Falk, Jacques Lippe som Lavall, Mireille Baert som Nanna, Alain Ricar som Ledru... og Tibet og Duchâteau som to politibetjente!

Senere bragte belgisk radio hørespil med Allan Falk.

I 2003 prøvede Dargaud og AT-Production at producere en 26 episoder lang TV-serie, men pga. budgetproblemer løb projektet ud i sandet; kun pilotepisoden "Racket sur le net" blev indspillet. I rollerne sås bl.a. Yann Sundberg som Allan Falk, Micheline Goethals som Nanna og Jean-Paul Dermont som Lavall.

Forsider


Ric Hochet-album.jpg


Eksterne links