ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Bjørnebanden (figurer)

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
Bjørnebanden1.jpg


Bjørnebanden eller Bjørne-banden (Beagle Boys) er en bande af uduelige småforbrydere i Andeby, skabt af tegneren Carl Barks i 1940'erne. Almindeligvis er der tre unavngivne medlemmer med fængselsnumrene 176-167, 176-671 og 176-761. I enkelte historier lader det til at Bjørnebanden er en global kriminel organisation med karteller i andre lande. Første gang de sås i Danmark var i 1952. De har som regel numre på deres trøjer, der består af tallene 1, 6 og 7 i forskellige kombinationer, eksempelvis 167-671. De har været så meget i fængsel, så de har glemt deres rigtige navne og kun kender hinanden med nummer.

Derudover ses ofte en ældre bjørnebandit - nogle gange kaldet "Bedstefar", andre gange kaldet "Dirk" eller "Brian Bjørn". Dirk optræder dog mest i Jumbobøger, mens Brian mest ses i Anders And-bladet.

Banden portrætteres forskelligt: Tit som en uduelig gruppe småforbrydere, men engang imellem også som underafdeling af en verdensomspændende organisation. Don Rosa giver i sin Her er dit liv, Joakim et bud på bandens første møde med Joakim von And.

Banden blev i 1960'erne forsynet med tre nevøer med numrene 1, 2 og 3, de hed først Bamsebanden, men gik over til at blive kaldt Bøllespirerne. De optræder i serier, hvor deres onkler er hovedfigurer, men de optræder lige så ofte som skurke i historier om Grønspætterne, hvor de laver skarnsstreger for at forhindre spejdernes forehavende.

Bjørnebanden2.jpg
  • Vidste du at:
  • Bjørnebanden har også en niece, der hedder Penny
  • de har en søster
  • de har et baby-medlem, der hedder Bjørne-junior
  • de i 1974 blev arresteret for 1000. gang

Eksterne links