ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Boom! Studios

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
Boomstudios logo.jpg

Amerikansk forlag grundlagt af Ross Richie og Andrew Cosby i 2005. Begge havde tidligere arbejdet hos Malibu Comics i perioden 1993 - 95, hvorefter de forlod tegneseriebranchen for at arbejde med film.

Forlaget udgiver en lang række genrer, blandt andet humor- og science fiction-serien "The Dominion" af Keith Giffen.

Forlaget slog dog først sit navn fast med gysere baseret på H.P. Lovecrafts univers, herunder titler som Fall of Cthulhu, Cthulhu Tales og den nyere Necronomicon. En udløber af disse historier er miniserien Hexed (omtalt i den eksterne artikel, med henvisning til interview med forfatteren Michael Alan Nelson nederst på siden).

I 2007 fik forlaget tilknyttet Mark Waid som chefredaktør. Ved samme lejlighed annoncerede man en ny linje under titlen ZOOM! som primært skal henvende sig til børn. Her bliver også budt på et samarbejde med Pixar hvor Boom! skal lave en udgave baseret på The Incredibles (beskrivelse af samarbejdet på Tegneseriesiden). Titlen ZOOM ser dog ikke ud til at have holdt, da The Incredibles, The Muppet Show, The World of Cars og Monsters Inc. alle udgives under mærket "Boom! Kids"

I 2008 annoncerede forlaget en fortsættelse af kult science fiction-serien "Farscape" skrevet af den oprindelige mand bag serien Rockne S. O'Bannon.

I 2009 annonceredes et samarbejde med Disney som blev en del af Boom! Kids med udgivelser af Anders And og onkel Joakim. Ud over at udgive hæfter stod Boom! også for indbundne bøger som The Life and Times of Scrooge McDuck. I 2011 blev samarbejdet afsluttet, og senere overtog IDW Publishing Disney-hæfterne.

Eksterne links