ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Coccobill

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
Coccobill med halen på komedie.

Coccobill logo.jpg


Humoristisk westerntegneserie af italieneren Benito Jacovitti.

Serien udkom så vidt vides kun med tre album herhjemme, men i sit hjemland har serien i 2007 fejret 50-års jubilæum!

Lidt om serien

Coccobill, vestens skrappeste skytte (mon ikke!), og hans trofaste cigaretrygende ganger Tapper, er altid på jagt efter forbrydere. Omend Coccobill er overstyrligt hård i munden, er han dog afholdsmand og drikker aldrig andet end kamillete. Dette forårsager som regel latterbrøl fra de lokale cowboys og revolvermænd, men bliver resolut straffet af en salve fra Coccobills ufejlbarlige gokkejern. Han er ikke bange for at slå ihjel, og forbrydere bliver da også nedskudt i store mængder i serien.

Seriens stil

Et tydeligt eksempel på Jacovittis brug af fartstriber og visuelle gags - her fra en italiensk udgave af serien.

Jacovitti er lidt af en spasmager og er meget "cartoony" i sin streg. Han gør overdådigt brug af fartstriber og presser som regel rammen til det yderste med visuelle virkemidler, malplacerede objekter og gags. I mange tilfælde slipper Coccobill ud af en knibe ved, at tegneren ud af den blå luft stiller hjælpsomme remedier til rådighed – selvom det modsatte ligeså tit kan være tilfældet, meget til Coccobills irritation!

Trivia

Byen Tjatanuga Tjutju, som der henvises til i det andet album fra Williams forlag, er en reference til et gammelt swingnummer med titlen Chattanooga Choo Choo.

Album i serien

Coccobill

  1. Coccobill. Verdens sjoveste western

Williams stjernealbum

Eksterne links