ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

De dødes ø

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
De dødes ø logo.jpg


Serien er en del af Cthulhu-mytologien

De dødes ø (L'île des morts) er en Cthulhu-inspireret skrækserie med tekst af Thomas Mosdi og tegninger af Guillaume Sorel.

Lidt om serien

The Isle of the Dead (1. udgave)
Arnold Böcklin, selvportræt fra 1872

Serien er en fortløbende historie. Det er derfor vigtigt at albummene læses i rækkefølge.

Serien omhandler en navnløs helt, en kunstmaler, i udkanten af Paris i 1866. Serien omhandler vores helts mentale opdagelse af de dødes ø, hans rejse dertil og hvad der sker derefter. Vigtige personer for historien er Marge (hans elsker), Crosier (hans vicevært) og Elary (den lokale præst).

Serien er meget visuelt orienteret, med store billeder og kun lidt tale. Da billederne desværre ikke er gode til at udtrykke handlingen, giver det en fornemmelse af meget usammenhængende historie, hvor man har svært ved at forstå havd der sker og hvad hovedpersonerne motiver er.

Billederne er flotte, omend noget groteske, og er alle lavet et en lettere gotisk orienteret stil og med et farvevalg der minder om gamlede gulnede fotografier. Kun de malerier som vores helt laver er vist fuldt i farve.

Serien er skrevet til Cthulhu-mytologien som oprindeligt skrevet af H.P. Lovecraft. Det bliver tydeligt i album 3 hvor en flok personer synger en hyldest til Cthulhu.

Fundering i virkeligheden

Den schweiziske maler Arnold Böcklin (1827-1901) malede i 1880 et billede "De dødes ø". Denne første udgave findes i dag i New York Metropolitan Museum of Art. Arnold Böcklin malede, som i tegneserien, officielt 5 udgaver af maleriet. Det kan bl.a. nævnes at 3. udgave var ejet personligt af Adolf Hitler og i dag kan findes i Berlin.

Vi møder Arnold Böcklin i historien i Mors ultima ratio. Som kan ses fra selvportrættet nedenfor, så har tegneren gengivet ham ret troværdigt.

På bagsiden af tegneserien angives at den foregår i 1866. Denne tyder på en anakronisme, da første udgave af billedet først blev lavet i 1880.

Album i serien

  1. In cauda venenum
  2. Mors ultima ratio
  3. Abyssus abyssum invocat
  4. Perinde ac cadaver
  5. Acta est fabula

Forsider

Eksterne links