ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Defenders

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
Defenders
Defenders.jpg
Leder:

Doctor Strange, den oprindelige leder og skaber af gruppen.

Oprindelige medlemmer:

Doctor Strange, Ghost Rider (Daniel Ketch), The Incredible Hulk, Silver Surfer.

Medlemmer:

Varierende, men bl.a. Doctor Strange, Hulk, Silver Surfer, Dæmonen, Submariner, Valkyrie, Nighthawk m.fl.

Tidligere medlemmer:

Utallige

Ærkefjender:

Vides ikke

Hovedkvarter:

Dr. Stranges hus og en nedlagt rideskole ejet af Nighthawk.

Udgivelse
Udgiver:

Marvel Comics

Dansk udgiver:

Ikke udgivet på dansk

Debut:

Marvel Feature #1

Skabere:

Roy Thomas, Ross Andru

Defenders er en amerikansk serie udgivet af Marvel Comics om supergruppen af samme navn. Defenders er en slags modsætning til Marvels anden gruppe af superhelte, Avengers, ved at den ikke som Avengers har et fast regelsæt eller medlemsskab. Defenders er en løst sammensat gruppe som samles når en fare, oftest overnaturlig eller fra det ydre rum, truer Jorden.

Gruppens eventyr er endnu ikke udgivet på dansk, men de fleste historier findes i dag genudgivet i "Essential Defenders" i tre bind.

I nyere tid har Keith Giffen skrevet den satiriske "Indefensible" som sætter Defenders op mod Dr. Stranges gamle ærkefjende Dormmammu. Historien tager blandt andet den floromvundne og lettere opblæste måde hvorpå figurer som Dr. Strange og Dormmammu taler på, under kærlig behandling. En anmeldelse af historien kan læses på Tegneseriesiden.dk.

I Marvels Ultimate univers er Defenders også et modstykke til Ultimates, men her skyldes forskellen primært at gruppen består af en række berømmelsessøgende personer uden egentlige superkræfter.

Musikalske referencer

Defenders lader til at være en serie der tiltrækker musikalsk orienterede serieskabere. I hvert fald har serien flere steder indforståede henvisninger til populære rock og heavy metal bands. Mest åbenlyst er Blue Oyster Cult som gennem flere numre leverer referencer, men også i deres senere kamp mod Lunatik, som intensiveres fra #70 og fremefter, er der referencer til for eksempel "King of the nighttime world" (Kiss) og "Who are you" (The Who).