ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Den himmelske bibendum

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Version fra 21. aug 2012, 10:25 af Benadikt (diskussion | bidrag) Benadikt (diskussion | bidrag)
(forskel) ←Ældre version | se nuværende udgave (forskel) | Nyere version→ (forskel)
Skift til:navigering, søgning
 
 

Den himmelske bibendum.jpg

 
Forfatter: Nicolas de Crézy
Tegner: Nicolas de Crézy
Oversætter: Paw Krogsbæk Mathiasen
Originaltitel: Le Bibendum céleste
Originaludgave: 1994: Les Humanoïdes Associés

Danske udgaver:

Forlagets beskrivelse

Meget tyder ikke på, at livets vante vanvid i verdenshovedstaden skal afbrydes i sin vante gang, da en lille sæl lunter af borde i byens havn.

Men bag kulisserne i denne storstædernes storstad bliver der smedet og rænket, for noget stort er under opsejlning, og her skal sælen Diego spille en central rolle, når himmel og helvede, had og kærlighed tørner sammen i århundredets magtkamp.

"Den himmelske bibendum" er skabt af franskmanden Nicolas de Crézy, årgang 1966 og en af sin generations fremmeste tegnere. Født i tegneseriefestivalbyen Angoulême har han siden skabt en række værker, der i barok fortællestil og med tegninger, der spænder fra Gustav Klimt til André Franquin, har tryllebundet læserne i de sidste årtier.

Synes man at genkende stilen, er det måske være på grund af tegnefilmen "Trillingerne fra Belleville", instrueret af Sylvain Chomet, mangeårig forfatter til de Crézys fortællinger.

Sammen skabte de kortfilmen "Den gamle dame og duerne" (der er med på den danske dvd-udgave af "Trillingerne fra Belleville"), mens Chomet herefter gik solo med "Trillingerne fra Belleville". Ved filmens premiere beskylte de Crézy imidlertid Chomet for at plagiere hans tegnestil og dermed være grunden til, at deres samarbejde gik i opløsning.

Nu er det endelig op til danske læsere at bedømme de grafiske ligheder mellem trillingerne og den himmelske bibendum – og tage med på en rejse ind i de Crézys fantasiverden.

Anmeldelser