ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Diskussion:Anders And

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning

Artiklens titel

Der er samme problem med artiklen Anders And & Co. som vi havde demgang med Carl Barks & Co., når man taster (tegneseriebladet) Anders And & Co, får man artiklen om (figuren) Anders And. Måske kan Joen eller Ezme fikse det. Benadikt 26. Apr 2007 kl. 00:12 (CEST)

Nu har jeg flyttet siden til Anders And og Co. I den forbindelse vil jeg bare gentage at vi stadig kæmper for at få opgraderet vores server og dermed serversoftware så vi kan få løst dette problem på den gode måde! Joen 26. Apr 2007 kl. 08:58 (CEST)
Jeg tror at jeg fik at vide om problemet pr. email, så måske er der ikke nogen information om problemet på siden.
Problemet er (meget kort fortalt), at der kan ikke bruges tegnet & i artiklernes titler. Brug i stedet og! Benadikt 26. Apr 2007 kl. 10:49 (CEST)

Nyt materiale

Jeg har tilført artikelen en del nyt materiale. Det kan være der skal ryddes lidt op og verificeres i den, men sig også lige til hvis I synes noget af den foregående artikels indhold skulle være gået tabt - så kan det da gendannes. Pønser også på at lave en separat side om stålanden, så måske kan noget af materialet herfra flyttes derover efterfølgende. ezme 2. jul 2008, 02:48 (CEST)

Forkerte oplysninger i artiklen?

Inde på DDF(R)-forum har KjartAn(d) F. Stolberg følgende kommentarer til denne artikel:

Her er der en del fejl:
Raptus er skabt til tv-serien The Wonderfull World Of Color
Fætter Vims er skabt af Hubbard og Kinney
Moby - hvem har egentlig skabt ham? Jeg mener i hvert fald ikke at det er Strobl.
Romano Scarpa er italiener
Anderbilt blev skabt af Barks.

Selv om der også er én fejl i indlægget, så har det fået mig at nærlæse det aktuelle afsnit. Og der er så mange fejl i det, at jeg flytter det over her til diskussionssiden, indtil det er blevet rettet til. Benadikt 6. nov 2008, 00:40 (CET)

Senere er Andeby blevet udvidet endnu mere af tegnere og forfattere fra hele verden. Raptus von And er skabt af ??; fætter Vims er skabt af Dick Kinney og Al Hubbard; og skipperen Moby And er skabt af Vic Lockman og Tony Strobl. Romano Scarpa har stået for figurer som Næbhøj. Chileneren Vicar er skaber af Andeby-lokaliteter som Eventyrernes Klub.

Andy Anderbilt er opfundet af Barks, se f.eks. http://duckman.pettho.com/characters/rockerd.html

Mary Moseand er godt nok første gang tegnet af Romano Scarpa, men efter idé af Barks.

Millardær-klubben er opfundet af Barks, se f.eks. http://duckman.pettho.com/characters/billion.html

Supergodt at få oplysninger og kilder på plads! Nu har jeg skrevet KjartAn(d) F. Stolberg's informationer ind i afsnittet, og lagt et par reference links ind, men jeg synes I, der ved lidt mere om AA, skal tjekke afsnittet efter inden I sætter det ind igen. Forslaget til det nye afsnit følger her:
Senere er Andeby blevet udvidet endnu mere af tegnere og forfattere fra hele verden. Fætter Vims er skabt af Dick Kinney og Al Hubbard i 1964; skipperen Moby And og hans delfin er skabt af Vic Lockman og Tony Strobl i 1967. Italieneren Romano Scarpa stod i 1961 for forretningsmanden Næbhøj, der i hans historier danner makkerpar med Mary Moseand, en af Onkel Joakims værste plageånder. Moseand selv er oprindeligt efter idé af Barks [1] og blev brugt af Scarpa fra 1960. Chileneren Vicar er skaber af Andeby-lokaliten Eventyrernes Klub, mens Milliardær-klubben er opfundet af Barks. Barks er også opfinderen af Andy Anderbilt, men tegnede ham kun i én historie, nemlig Boat Buster fra 1961 [2]. Siden er Anderbilt blevt brugt meget i italienske historier.
Raptus von And blev først brugt i tv-showet The Wonderful World of Color på NBC i 1961, og optrådte efterfølgende i flere af Al Taliaferro og Bob Karps daglige avisstriber [3]. Barks har kun lavet en enkelt stribe hvori han optræder [4], nemlig Flowers are flowers fra 1961. Han har optrådt en del i italienske historier, samt i forskellige animerede tv-shows fra 60'erne og op til nyere tid, f.eks. Duck Tales o.lign. Det er uvist præcis hvem der har opfundet ham.
/ ezme 6. nov 2008, 10:53 (CET)
Ja, nu er fejlene rettet, og afsnittet blevet mere detaljeret. Jeg kopierer det over i artiklen. Note 4 ser lidt mystisk ud, kan du rette den til det du havde tænkt? Benadikt 9. nov 2008, 19:21 (CET)

Anders And i Dansk Familie Blad

Der er nogle Anders And udgivelser i Dansk Familie Blads Billedhæfter, eksempelvis nr. 25, dateret 21. oktober 1954. Holger Terp.

Vilken version av serien? Dagspresserien av Al Taliaferro? Wakuran 12. maj 2009, 17:37 (CEST)

nyt billed?

hey der er så mange billeder af anders and på artiklen men hvofor ingen med sådan han ser ud idag? i ved med lyseblå matrostøj.der er jo kun gamle billeder hvor tøjet er sort

Tøjet er ligeså sort nutildags som det var i gamle dage - dette billede er fra 1937, mens dette er fra 1939, både dette og dette er fra 1949, og både dette og dette er fra 2000. Sagen er nemlig sådan at fra slutningen af 30'erne og frem gik Anders altid med sort tøj i tegneserierne (med få undtagelser), undtagen på forsider hvor det altid var blåt - og sådan er det stadig. Han var faktisk OFTERE blå i gamle dage (indtil slutningen af 30'erne). Husk iøvrigt at signere dine diskussionsindlæg --KjartAn(d) 3. dec 2009, 21:51 (CET)
Helt rigtigt, Kjartan, at farven ikke siger noget om perioden.
Jeg har indsat et billede af en af de nyere, anonyme tegnere - det er jo også en del af historien om anden. Benadikt 3. dec 2009, 22:23 (CET)

Stålande-redigering

Jeg har fjernet en længere tekst fra afsnittet om stålanden, og har flyttet det over i artiklen Stålanden (figur), hvor jeg har uddybet artiklen. ezme 12. aug 2010, 02:51 (CEST)