ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Diskussion:Gir œuvres complètes

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning

Undskyld jeg spørger dumt: Charlier Giraud - er det et andet navn for Jean Giraud? Jeg vidste bare ikke at han også gik under det navn. Og burde kategorien ikke være Jean Giraud istedet for Moebius? Eller evt. dem begge? ezme 7. okt 2008, 17:25 (CEST)

Nej, det er blot en skrivefejl, Charlier er efternavnet på Blueberrys anden skaber. De to navne hænger så tæt sammen i mit hoved, at jeg engang imellem kommer til at skrive forkert. Jeg mener at jeg har fået det rettet et eller to andre steder. Benadikt 7. okt 2008, 17:34 (CEST)
I forhold til om kategorien skal hedde Jean Giraud i stedet for Møbius, så synes jeg Møbius. Når nu vi sidder og bygger leksikon her er det meget nemt at drukne i skabeloner og tabeller og perfektionisme, man kan glemme at vi gør det for at folk skal kunne finde det de leder efter. Jeg tror, og i må rette mig hvis i mener jeg tager fejl, at folk primært kender ham under navnet Møbius, og derfor ville lede efter en Møbius kategori hvis de ville se hvad han ellers havde lavet. Det er vel lidt det samme som Hergé -- det er nok kun kendere der ved at han hedder Georges Remi. Hvis jeg har misforstået noget her så giv mig lige et spark :) Joen 7. okt 2008, 22:29 (CEST)
Jeg synes også at kun kunsternavnet er ok, det er det folk husker bedst. (Men det ville dog være fedt at have en kategori fx. kun med de værker, han havde lavet under navnet Jean Giraud - og omvendt under navnet Moebius). :) ezme 7. okt 2008, 23:11 (CEST)
Ja, kategorierne er til for hjælpe med at finde det man leder efter. Og man kan forvente, at alle der kender navnet Jean Giraud, også kender navnet Moebius, mens det andet ikke altid er tilfældet. Så jeg er helt enig i, at én kategori - Moebius - er bedst, lige som med Hergé og sikkert andre skabere der har anvendt pseudonym. (Og det selv om jeg personlig synes bedre om de værker, som han signerer Gir, end dem han signerer Moebius). Benadikt 7. okt 2008, 23:43 (CEST)