ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Diskussion:Red Kelly

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning

Forskelligt

Fint at få billeder af alle hovedfigurerne. Det kunne også være fint med en kort beskrivelse af figurerne i stil med i Prins Valiant eller Tintin eller en helt tredje løsning. Benadikt 15. mar 2011, 19:29 (CET)

Albummene er vist ikke HELT i handlingsmæssig kronologisk rækkefølge, idet nogle af de korte historier i nr. 0 foregår "midt i forløbet", eller tager jeg fejl? Benadikt 23. okt 2011, 23:49 (CEST)
Du har ret. Men det er kun de sidste to af historierne der ikke handlingsmæssigt ligger før, og de to historier er kun på 1 side hver, så jeg tænkte at det gik.
I øvrigt: da jeg skulle lave artiklerne om de to historier, valgte jeg, af hensyn til Donovan, ikke at vise den danske udgave men blot den franske udgave, idet den side jo er hele historien og ikke blot side et af flere.--Ant 24. okt 2011, 09:16 (CEST)
Ja, det er helt rigtigt, at vi generelt kun bør vise UDDRAG af historier og derfor ikke bør vise hele siden af en énsides historie.
Hvis der var en væsentlig pointe med overskriften "handlingsmæssig kronologisk rækkefølge", så synes jeg også at det ville være i orden at to ensides historier ikke passer ind. Men oversigten er jo bare albummene i numerisk rækkefølge. Benadikt 24. okt 2011, 12:43 (CEST)
Det hele kom sig af at jeg klikkede på Kronologisk og så at der var to varianter: Kronologisk udgivelsesrækkefølge og Kronologisk handlingsrækkefølge. Og den første af dem var det i hvert fald ikke, så jeg skrev det andet. For min skyld kan vi godt rettet det tilbage til det upræcise Kronologisk, og så bare lade det være ved det. Hvis jeg havde en pointe med det, var det vel at Kronologisk ikke rigtigt siger noget. Kronologisk i forhold til hvad? Det var det jeg forsøgte at besvare --Ant 24. okt 2011, 14:17 (CEST)
Måske husker jeg forkert, jeg mente at albummene bare stod efter teksten UDEN nogen under-overskrift, sådan som de står i de fleste artikler. Men det er rigtigt at Kronologisk handlingsrækkefølge er en mere præcis beskrivelse end bare Kronologisk, og at nr. 0 netop ikke blev udgivet før de andre. Benadikt 24. okt 2011, 15:12 (CEST)
Det kan faktisk godt være at det var noget jeg selv har fået kopieret med ind i artiklen da jeg oprettede skemaet.--Ant 24. okt 2011, 15:48 (CEST)

Oversigt

Forsøg med kronologisk oversigt, der skal blive mere i stil med Lucky Luke-historierne. Benadikt 28. okt 2012, 15:36 (CET)

Måske vi kunne have to oversigter: En over album og en over historierne? Det kunne gøre historieoversigten mere overskuelig, hvis ikke alle informationerne behøver at blive presset ind. --Ant 29. okt 2012, 06:57 (CET)
En oversigt har to modstridende formål: At give så mange relevante oplysninger som muligt og at give overblik over emnet. Derfor kan jeg godt lide at eksperimentere en del frem og tilbage. Jeg synes, at to tabeller i oversigtsform for en så begrænset serie nok bliver i overkanten - vi har jo allerede en oversigt i listeform over albumudgaverne. Jeg prøver hellere lidt med at få albuminformationerne ind i den sidste oversigt. Men det kan jo være at jeg kommer frem til, at den nuværende oversigt i artiklen er den mest hensigtsmæssige.
I forslaget til albumoversigt har du årstallene for danske album. De er ikke med i den nuværende oversigt i artiklen, og jeg har endnu ikke forsøgt at få dem med i nedenstående oversigt. Men de passer vel godt ind efter albumnummer? Jeg har nu prøvet at få danske årstal ind. Benadikt 29. okt 2012, 12:33 (CET)
Det ser ganske fornuftigt udg. Med den lille bitte ændring, at skrive Hermann i stedet for Herm. (det ændre ikke synderligt på bredden af kolonne), foreslår jeg at du lægger den nye oversigt over i artiklen.--Ant 29. okt 2012, 13:32 (CET)
Helt rigtigt, der er ingen årsag til at forkorte Hermann. Når du nu siger OK, så lægger jeg skemaet ind i artiklen når jeg har tænkt lidt mere over det. Benadikt 29. okt 2012, 14:33 (CET)
Nu vi er ved oversigter, så kan man godt tilføje nr. og årstal til albummene i oversigten over Lucky Luke-historierne (hvis det ikke bliver for meget). Benadikt 29. okt 2012, 14:41 (CET)
Hmmmm. Jeg er lidt delt i spørgsmålet om nr. og årstal i oversigten over Lucky Luke-historierne. Det du skrev om de to modstridende formål med en oversigt trækker mig i hver sin retning. Jeg kan se fordele både ved at gøre det, og ved at lade være. Da oversigten oprindeligt er din kreation, synes jeg at du skal vælge.--Ant 29. okt 2012, 15:13 (CET)
Der findes så mange udgaver af Lucky Luke-albummene, at første årstal vil være af meget lille værdi i en oversigt. Numrene vil måske være til nytte, men vil også gøre oversigten mindre overskuelig. Vi venter og ser, om der opstår et behov. Benadikt 29. okt 2012, 15:22 (CET)
Et nyt forsøg, hvor albummene er samlet og rækkefølgen derfor ikke strengt kronologisk. Ligner lidt mere det gamle. Benadikt 5. nov 2012, 18:26 (CET)