ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Dylan Dog

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
Dylan Dog billede.jpg

Dylan Dog logo.jpg


Italiensk gysertegneserie, som debuterede i eget blad i Italien 1986, og fra juni til oktober 2007 udkom på dansk i eget månedligt blad fra Shadow Zone Media. Seriens hovedforfatter er Tiziano Sclavi, mens der løbende er fem-seks tegnere som arbejder på hvert sit album i serien.

I Italien har serien været populær allerede siden begyndelsen, og på italiensk findes det hundreder av bøger.

Persongalleri

Dylan Dog har tidligere arbejdet for Scotland Yard, men har nu slået sig ned som "mareridtsdetektiv". Det vil sige at han påtager sig sager med overnaturligt indhold. På trods af at han ikke længere arbejder for Scotland Yard og i aviserne betegnes som en svindler har Dylan stadigt et godt forhold til sin tidligere læremester Bloch.

Til at hjælpe sig med sagerne har Dylan sin tro følgesvend Groucho, en tidligere skuespiler som hænger fast i rollen som Groucho Marx. Hans "hjælp" består dog oftest i at levere fornærmende vittigheder i stil med sit forbillede.

Seriens hjemmeside indeholder en mere uddybende dansksproget biografi for både hovedpersonerne og en række af de vigtigste skurke og monstre i serien. Bemærk dog at der visse steder kan optræde informationer om hændelser i serien som endnu ikke er udgivet på dansk.

Album i serien

 1. En knæler gik at jage
 2. Når de døde vågner
 3. Nætter med fuldmåne
 4. Erindringer fra usynlighedens verden
 5. Anna Nevers genfærd

Norske album

Serien udkom på norsk i 1991 med 5 numre.

 1. Demonens skjønnhet
 2. Skumringssonen
 3. Uhyret vender tilbake
 4. Marerittnatt
 5. Et midtsommernattsmareritt

Svenske udgaver

Serien havde et kortlivet eget blad i Sverige 1993, som blev nedlagt efter seks numre, hvorpå serien 1994 begyndte at gå som biserie i den svenske udgave af Seriemagasinet frem til det blads nedlæggelse 2001. Siden 2013 er licensen købt op af forlaget Ades Media, som udgiver serien i albumform.

 1. Vila i frid
 2. En seriemördares bekännelser
 3. De sista ljuva åren
 4. Av vargablod

Engelske hæfter og album

Udgivet af Dark Horse med 6 hæfter i 1999 samt ét album i 2002 og igen ét i 2009.

 1. Dawn Of The Living Dead
 2. Johnny Freak
 3. Memories Of The Invisible World
 4. The Return Of The Monster
 5. Morgana
 6. After Midnight

Forsider

Eksterne links