ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Dylan Dog

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning

Dylan Dog logo.jpg


Italiensk gysertegneserie, der fra juni 2007 udkommer på dansk i eget månedligt blad udgivet af Shadow Zone Media. Seriens hovedforfatter er Tiziano Sclavi, mens der løbende er fem-seks tegnere som arbejder på hvert sit album i serien.

Persongalleri

Dylan Dog har tidligere arbejdet for Scotland Yard, men har nu slået sig ned som "mareridtsdetektiv". Det vil sige at han påtager sig sager med overnaturligt indhold. På trods af at han ikke længere arbejder for Scotland Yard og i aviserne betegnes som en svindler har Dylan stadigt et godt forhold til sin tidligere læremester Bloch.

Til at hjælpe sig med sagerne har Dylan sin tro følgesvend Groucho, en tidligere skuespiler som hænger fast i rollen som Groucho Marx. Hans "hjælp" består dog oftest i at levere fornærmende vittigheder i stil med sit forbillede.

Seriens hjemmeside indeholder en mere uddybende dansksproget biografi for både hovedpersonerne og en række af de vigtigste skurke og monstre i serien. Bemærk dog at der visse steder kan optræde informationer om hændelser i serien som endnu ikke er udgivet på dansk.

Album i serien

  1. En knæler gik at jage
  2. Når de døde vågner
  3. Nætter med fuldmåne
  4. Erindringer fra usynlighedens verden
  5. Anna Nevers genfærd

Serien stoppede som månedsblad efter Anna Nevers genfærd, men forlaget holder muligheden åben for at der på senere tidspunkt kan udkomme graphic novels eller andre formater som appellerer mere til de danske boghandlere.

Forsider

170px Dylan Dog 2.jpg Dylan Dog 3.jpg Dylan Dog 4.jpg


Eksterne links