ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Egmont & Co.

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
 
 

Egmont og Co.jpg

 
Forfattere: Forskellige
Tegnere: Forskellige

Danske udgaver:

Artiklerne er skrevet af Niels Houlberg Hansen, Carsten Jacobsen, Michael Clausen, William Petersen, Jørgen Jensen, N.D.

Forlagets beskrivelse

Dette er historien om hvordan et dansk forlag i 1959 løb tør for tegneserier fra Anders Ands hjemland. Hvad skulle man nu gøre med ugebladet, som solgte mere end man havde serier til? Løsningen blev at lave dem selv. Startskuddet var dermed gået til det, der i dag er blevet til en global produktion af materiale til tegneserieblade i så forskellige lande som f.eks. Rusland, Kina og USA.

I bogen fortæller en række tidligere Gutenberghus-medarbejdere om de kreative kneb, der har været taget i brug for at skaffe materiale nok til Disney-bladene igennem årene.

Der er interviews med og artikler om de første danske tegnere, som tegnede serier til Anders And & Co., og der fortælles hvordan forbindelsen til de første spanske tegnere blev skabt, samt hvordan kampen for at skaffe historier og manuskripter bragte bl.a. engelske og amerikanske forfattere ind i billedet.

Bogen følger produktionen helt frem til i dag, hvor vi blandt andet hører om hvordan Egmont i dag uddanner sine serieforfattere. Bogen er tiltænkt fans af danske Disney-serier, men dens levende fortalte oprids af de sidste 50 års produktion af danske Disney-serier kan læses af enhver, der har interesse for danske forlag og tegneserier.