ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Forskel mellem versioner af "Greg"

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
m
m
Linie 6: Linie 6:
  
 
== Greg som forfatter ==
 
== Greg som forfatter ==
Som forfatter har han dog en langt større indflydelse, da han har skrevet serierne om [[Bernard Prince]] og [[Comanche]] (på dansk bedre kendt som [[Red Kelly]]), begge tegnet af [[Hermann]], samt [[Bruno Brazil]], tegnet af [[William Vance]]. Han har været med til at skrive flere album om [[Splint og Co|Splint & Co.]], eksempelvis [[SOS fra Bretzelburg]], [[Buddhas fange]] og historierne i Zorglubs univers  m.fl., samt historier til [[Clifton]] og [[Kloro]] serierne, [[Broder Bøvs]], [[Oliver og Colombine]] og historien til tegneserien [[Go West]] (tegnet af [[Derib]]), og utallige andre.
+
Som forfatter har han dog en langt større indflydelse, da han har skrevet serierne om [[Bernard Prince]] og [[Comanche]] (på dansk bedre kendt som [[Red Kelly]]), begge tegnet af [[Hermann]], samt [[Bruno Brazil]], tegnet af [[William Vance]]. Han har været med til at skrive flere album om [[Splint & Co.]], eksempelvis [[SOS fra Bretzelburg]], [[Buddhas fange]] og historierne i Zorglubs univers  m.fl., samt historier til [[Clifton]] og [[Kloro]] serierne, [[Broder Bøvs]], [[Oliver og Colombine]] og historien til tegneserien [[Go West]] (tegnet af [[Derib]]), og utallige andre.
  
 
Greg var desuden chefredaktør på [[seriemagasinet Tintin]] fra 1965-1974, og arbejdede for forlaget [[Dargaud]] i årene efter.
 
Greg var desuden chefredaktør på [[seriemagasinet Tintin]] fra 1965-1974, og arbejdede for forlaget [[Dargaud]] i årene efter.

Versionen fra 19. feb 2009, 13:07

Greg

Den franske tegner og manuskriptforfatter med døbenavnet Michel Regnier (1931-1999) brugte pseudonymet Louis Albert, men endnu oftere pseudonymet Greg.

Greg som tegner

Som tegner er Greg herhjemme nok umiddelbart bedst kendt for serien om August Julius, selvom han har tegnet på flere andre serier også.

Greg som forfatter

Som forfatter har han dog en langt større indflydelse, da han har skrevet serierne om Bernard Prince og Comanche (på dansk bedre kendt som Red Kelly), begge tegnet af Hermann, samt Bruno Brazil, tegnet af William Vance. Han har været med til at skrive flere album om Splint & Co., eksempelvis SOS fra Bretzelburg, Buddhas fange og historierne i Zorglubs univers m.fl., samt historier til Clifton og Kloro serierne, Broder Bøvs, Oliver og Colombine og historien til tegneserien Go West (tegnet af Derib), og utallige andre.

Greg var desuden chefredaktør på seriemagasinet Tintin fra 1965-1974, og arbejdede for forlaget Dargaud i årene efter.

Eksterne links