ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Forskel mellem versioner af "Greg"

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
(Greg som forfatter)
Linie 7: Linie 7:
  
 
== Greg som forfatter ==
 
== Greg som forfatter ==
Som forfatter har han dog en langt større indflydelse, da han har skrevet serierne om [[Bernhard Prince]] og [[Comanche]] (på dansk ''Red kelly''), begge tegnet af [[Hermann]]. Han har været med til at skrive flere albums af [[Splint og Co|Splint & Co.]], eksempelvis [[Ægget fra fortiden]], [[Buddhas fange]] og historierne i Zorglubs univers  m.fl., samt historier til [[Clifton]] og [[Kloro]] serierne, [[Broder Bøvs]], [[Oliver og Columbine]] og historien til tegneserien [[Go West]] (tegnet af [[Derib]]), og utallige andre.
+
Som forfatter har han dog en langt større indflydelse, da han har skrevet serierne om [[Bernhard Prince]] og [[Comanche]] (på dansk ''Red kelly''), begge tegnet af [[Hermann]]. Han har været med til at skrive flere albums af [[Splint og Co|Splint & Co.]], eksempelvis [[SOS fra Bretzelburg]], [[Buddhas fange]] og historierne i Zorglubs univers  m.fl., samt historier til [[Clifton]] og [[Kloro]] serierne, [[Broder Bøvs]], [[Oliver og Columbine]] og historien til tegneserien [[Go West]] (tegnet af [[Derib]]), og utallige andre.
  
 
Greg var desuden chef-redaktør på [[seriemagasinet Tintin]] fra 1965-1974, og arbejdede for forlaget [[Dargaud]] i årene efter.
 
Greg var desuden chef-redaktør på [[seriemagasinet Tintin]] fra 1965-1974, og arbejdede for forlaget [[Dargaud]] i årene efter.
  
 
[[Kategori:Greg]] [[Category:Europæiske Tegnere]]
 
[[Kategori:Greg]] [[Category:Europæiske Tegnere]]

Versionen fra 21. sep 2006, 21:19

Greg.jpg

Greg (Michel Regnier). Fransk tegner og manuskript-forfatter, 1931-1999.

Greg som tegner

Som tegner er Greg herhjemme nok umiddelbart bedst kendt for serien om August Julius, selvom han har tegnet på flere andre serier også.

Greg som forfatter

Som forfatter har han dog en langt større indflydelse, da han har skrevet serierne om Bernhard Prince og Comanche (på dansk Red kelly), begge tegnet af Hermann. Han har været med til at skrive flere albums af Splint & Co., eksempelvis SOS fra Bretzelburg, Buddhas fange og historierne i Zorglubs univers m.fl., samt historier til Clifton og Kloro serierne, Broder Bøvs, Oliver og Columbine og historien til tegneserien Go West (tegnet af Derib), og utallige andre.

Greg var desuden chef-redaktør på seriemagasinet Tintin fra 1965-1974, og arbejdede for forlaget Dargaud i årene efter.