ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Iron Man

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
Iron Man
Denne udgivelse mangler et billede. Du kan hjælpe ComicWiki ved at tilføje et.
Billede af Iron Man mangler
Virkeligt navn:

Anthony Edward "Tony" Stark

Tilknytning:

Avengers

Evner:

Højteknologisk rustning

Udgivelse
Udgiver:

Marvel Comics

Dansk udgiver:

Egmont Serieforlaget og G.Floy Studio

Debut:

Tales of Suspense #39 (marts 1963)

Skabere:

Stan Lee, Larry Lieber, Don Heck og Jack Kirby

Iron Man er en amerikansk superhelt. Pseudonymet dækker over multimilliardæren Tony Stark, der har udviklet en særlig rustning. Det er når han er iklædt denne, at han går under navnet Iron Man. Omverdenen ved ikke at Tony Stark er Iron Man, men ved at han er et våben/en bodyguard som Tony Stark benytter sig af.

I forbindelse med det store Marvel event Civil War valgte Tony Stark dog t afsløre sin identitet for omvendenen, ligesom han efterfølgende overtalte Spider-Man til at gøre det samme.

Iron Man er et af de stiftende medlemmer af Avengers og som Tony Stark stod han for finansieringen af mange af deres aktiviteter, inklusive deres hovedkvarter Avengers Mansion.

Iron Man er filmatiseret (men har endnu ikke haft premiere). Filmen udmærker sig ved at være den første film som Marvel Comics selv står for finansieringen af. Tidligere filmatiseringer som for eksempel Spider-Man er sket i samarbejde med blandt andet Sony.

Ligesom mange andre Marvel helte har Iron Man et modstykke i Ultimate universet. Ultimate Iron Man er udgivet på dansk af G.Floy Studio.