ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Metrozone

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Version fra 19. feb 2017, 12:19 af Benadikt (diskussion | bidrag) Benadikt (diskussion | bidrag)
(forskel) ←Ældre version | se nuværende udgave (forskel) | Nyere version→ (forskel)
Skift til:navigering, søgning

Forlagets beskrivelse

Året er 2027. Jordens vejrsystemer er brudt sammen. Den funklende metropol, Aurinko, er druknet. Fanget i et oversvømmet metrosystem, blandt 10 000 andre sjæle, finder vi Nikki. Hun lever sit liv i det unge undergrundsmiljø med arkadespil og smarte jakker på dagsordenen. Lige indtil hendes bror dukker op som biomekanoid. Nu er Nikki pludselig led i et oprør mod præsident Putkos tyranniske styre og fanget i et labyrintisk spil i undergrundens skrøbelige tunneler.

Fra tegneserietegner og illustrator Søren Glosimodt Mosdals pen udkommer nu ”Metrozone”. En farverig tegneserie i et dystopisk univers, der leder tankerne hen på der lilla-begejstrede årti, hvor Kurt Russell var kølig med klap for øjet, og Detroit blev beskyttet af RoboCop. Med ”Metrozone” bevæger Mosdal sig væk fra sin tidligere ekspressionistiske stil og ind på den amerikanske comics fantasifulde legeplads. Der er knald på både neonfarver og action, når Mosdal genkalder og fornyer dén særlige science-fiction æstetik, han selv er vokset op med.

”Metrozone” foregår måske nok i en nær fremtid, men med temaer som klimaforandringer, autoritære magthavere og robotstyret overvågning er den skræmmende relevant i år 2017. Fortidens 80’er look, nutidens store udfordringer og fremtidens bange anelser forenes i en boltrende fortælling om den unge Nikki i oprør mod en hemmelighedsfuld og undertrykkende magtelite.

Eksterne links