ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Forskel mellem versioner af "Næsehornets hemmelighed"

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
m
m (Alltså, Madsen har tecknat 1:a utgåvans 1:a och 2:a upplaga, men inte 2:a utgåvan. Hur man nu formulerar det tydligt på danska...)
Linie 51: Linie 51:
 
== Trivia ==
 
== Trivia ==
 
* I dette album møder vi for første gang Kviks kvindelige journalistiske modstykke, [[Myg]]. Og Splint og Kvik modtager som tak for deres indsats den første færdigt-udviklede Turbot-model i gave af Rulle-Børge, modellen "[[Splint & Co.#Splint og Kviks biler|Turbo-Rhino I]]", opkaldt efter hele affæren med næsehornet.
 
* I dette album møder vi for første gang Kviks kvindelige journalistiske modstykke, [[Myg]]. Og Splint og Kvik modtager som tak for deres indsats den første færdigt-udviklede Turbot-model i gave af Rulle-Børge, modellen "[[Splint & Co.#Splint og Kviks biler|Turbo-Rhino I]]", opkaldt efter hele affæren med næsehornet.
* Den danske tegneserieskaber [[Peter Madsen]] har tegnet forsiderne til de to albumudgaver i serien [[Splint & Co.]]
+
* Den danske tegneserieskaber [[Peter Madsen]] har tegnet de to forsider til førsteudgaven i serien [[Splint & Co.]]
  
 
== Forsider m.m. ==
 
== Forsider m.m. ==

Versionen fra 17. mar 2019, 23:47

« Hvor er spirillen? Splint & Co.-historie nr. 40 Ned med diktatoren! »
« Hvor er spirillen? Splint & Co. (kronologisk) nr. 6 Ned med diktatoren! »
« Arvestriden Splint & Co. (1. danske serie) nr. 8 Ned med diktatoren! »
« Lucky Luke: Slægtsfejden Albumklubben Comics nr. 19 Tintins oplevelser: Kong Ottokars scepter »
 

Næsehornets hemmelighed.jpg

Splint & Co.  
Forfatter: André Franquin
Tegner: André Franquin
Oversætter: Tonny Lützer
Originaltitel: La corne de rhinocéros
Originaludgave: 1955: Dupuis

Danske albumudgaver:

Danske bogudgaver:

Albummet er også tekstet af Tonny Lützer.

Resumé

Bilfirmaet Turbot har været udsat for sabotage, og i et forsøg på at undgå, at planerne over deres nye turbo-motor falder i de forkerte hænder, har de delt dem og givet dem til Rulle-Børge og Martin (som vi mødte i forrige album, Arvestriden). Men Rulle-Børge bliver forfulgt og betror tegningerne til Splint og Kvik, og nu går jagten på dem i stedet! Nu må de holde skurkene stangen mens de forsøger at finde ud af, hvor Martin og den anden halvdel af tegningerne befinder sig. Sporet leder dem til Afrika, næsehorn, og wakukus-stammen.

Originaludgave m.m.

Historien bliver første gang bragt i Spirou i 1952 med titlen La Turbotraction og handler om industrispionage. Men undervejs ændrer handlingen sig til at foregå dybt inde i Afrika, hvilket får André Franquin til at ændre titlen til La Corne de rhinocéros 3/4 inde i handlingen. Dette bliver også titlen på historien, da den i 1955 udgives som album.

Danske udgaver

  • 1975: Næsehornets hemmelighed, Splint & Co. nr. 8 (gammel nummerering)
  • 2008: Næsehornets hemmelighed i Splint & Co. 1952-1954

Trivia

  • I dette album møder vi for første gang Kviks kvindelige journalistiske modstykke, Myg. Og Splint og Kvik modtager som tak for deres indsats den første færdigt-udviklede Turbot-model i gave af Rulle-Børge, modellen "Turbo-Rhino I", opkaldt efter hele affæren med næsehornet.
  • Den danske tegneserieskaber Peter Madsen har tegnet de to forsider til førsteudgaven i serien Splint & Co.

Forsider m.m.

Udgaven fra Albumklubben Comics har forsidebilledet fra den franske udgave. Desværre valgte man ved den lejlighed at skære Spips hovede over.