ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Næsehornets hemmelighed

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Version fra 17. mar 2019, 17:59 af Wakuran (diskussion | bidrag) Wakuran (diskussion | bidrag) (Trivia: Man kombinerade nog förresten inte artiklar på det sättet i danskan...)
Skift til:navigering, søgning
« Hvor er spirillen? Splint & Co.-historie nr. 40 Ned med diktatoren! »
« Hvor er spirillen? Splint & Co. (kronologisk) nr. 6 Ned med diktatoren! »
« Arvestriden Splint & Co. (1. danske serie) nr. 8 Ned med diktatoren! »
« Lucky Luke: Slægtsfejden Albumklubben Comics nr. 19 Tintins oplevelser: Kong Ottokars scepter »
 

Næsehornets hemmelighed.jpg

Splint & Co.  
Forfatter: André Franquin
Tegner: André Franquin
Oversætter: Tonny Lützer
Originaltitel: La corne de rhinocéros
Originaludgave: 1955: Dupuis

Danske albumudgaver:

Danske bogudgaver:

Albummet er også tekstet af Tonny Lützer.

Resumé

Bilfirmaet Turbot har været udsat for sabotage, og i et forsøg på at undgå, at planerne over deres nye turbo-motor falder i de forkerte hænder, har de delt dem og givet dem til Rulle-Børge og Martin (som vi mødte i forrige album, Arvestriden). Men Rulle-Børge bliver forfulgt og betror tegningerne til Splint og Kvik, og nu går jagten på dem i stedet! Nu må de holde skurkene stangen mens de forsøger at finde ud af, hvor Martin og den anden halvdel af tegningerne befinder sig. Sporet leder dem til Afrika, næsehorn, og wakukus-stammen.

Originaludgave m.m.

Historien bliver første gang bragt i Spirou i 1952 med titlen La Turbotraction og handler om industrispionage. Men undervejs ændre handlingen sig til, at foregå dybt inde i Afrika, hvilket får André Franquin til at ændre titlen til La Corne de rhinocéros 3/4 inde i handlingen. Dette bliver også titelen på historien, da den i 1955 udgives som album.

Danske udgaver

  • 1975: Næsehornets hemmelighed, Splint & Co. nr. 8 (gammel nummerering)
  • 2008: Næsehornets hemmelighed i Splint & Co. 1952-1954

Trivia

  • I dette album møder vi for første gang Kviks kvindelige journalistiske modstykke, Myg. Og Splint og Kvik modtager som tak for deres indsats den første færdigt-udviklede Turbot-model i gave af Rulle-Børge, modellen "Turbo-Rhino I", opkaldt efter hele affæren med næsehornet.
  • Den danske tegneserieskaber Peter Madsen står bag de to forskællige forsider til de danske førsteudgaver.

Forsider

Udgaven fra Albumklubben Comics har forsidebilledet fra den franske udgave. Desværre valgte man ved den lejlighed at skære Spips hovede over.