ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Nemi

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Version fra 6. apr 2018, 22:39 af Benadikt (diskussion | bidrag) Benadikt (diskussion | bidrag)
(forskel) ←Ældre version | se nuværende udgave (forskel) | Nyere version→ (forskel)
Skift til:navigering, søgning
Nemi billede.jpg


Nemi logo.jpg


Norsk avistegneserie skabt af Lise Myhre. Figurens navn Nemi Montoya er sammensat af to henvisninger. Nemi er en italiensk sø, mens Montoya henviser til Enigio Montoya, i dette tilfælde specielt til filmudgaven.

Persongalleri

Hovedpersonen Nemi Montoya er en ung pige med visse lighedspunkter med seriens skaber. Hun bevæger sig i det norske goth- og metal-miljø sammen med veninden Cyan, som er den eneste anden gennemgående figur i serien.

Udgivelser på dansk

Nemi kørte som fast stribe i gratisavisen Urban.

Med som biserie i Basserne nr. 724.

Desuden har Egmont Serieforlaget udgivet to samlinger af striber. I slutningen af 2007 blev disse suppleret med "Nemi ... begyndelsen" som indeholder tidlige striber sammen med kommentarer og forord af Lise Myhre. I 2008 fulgte "Stjerneskud" og i 2009 "Dunkle drømme" som også indeholdt striber fra 2005-udgaven "Nemi". Ifølge forlagets forord til "Dunkle drømme" er det tanken at lade den oprindelige udgave udgå således at de øvrige udgivelser kan fremstå som en kronologisk udgivelse.

I 2007-2008 udgav Egmont 7 hæfter med titlen Nemi. Bladet blev suppleret op med andre striber, blandt andet Bizzarro, Lenore og Ronja.

Album

Hæfter

Anmeldelser

Eksterne links