ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Phoenix

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Version fra 19. aug 2007, 09:11 af Verszou (diskussion | bidrag) Verszou (diskussion | bidrag)
(forskel) ←Ældre version | se nuværende udgave (forskel) | Nyere version→ (forskel)
Skift til:navigering, søgning

Kosmisk kraft som optræder i flere forskellige inkarnationer i Marvel universet.

Phoenix dukkede første gang op i X-Men hvor Marvel Girl forsøger at redde resten af holdet tilbage til jorden efter et eventyr i rummet. Tilsyneladende bliver hun dræbt af stråling, men genopstår kort efter som Phoenix.

I et efterfølgende eventyr som involverer Mastermind vækkes den mørke side af Jean Greys kræfter og hun begynder at forvandle sig til Dark Phoenix og i et efterfølgende vanvid udsletter hun en række planeter som er en del af Shi'ar imperiet. Da Shi'ar imperiet vil stille hende til ansvar for hendes handlinger må X-Men kæmpe for hendes liv, men i erkendelse af hvad hun er blevet vælger Jean Grey at arrangere tingene således at hun bliver dræbt.

Dette markere afslutnigen af den egentlige Phoenix-saga, som historierne ofte kaldes. Efterfølgende er det dog blevet afsløret at Chris Claremont og John Byrne havde en alternativ slutning klar hvor Jean Grey overlever. Phoenix viste sig da også efterfølgende at være svær at slippe af med idet forskellige inkarnationer løbende er dukket op i Marvel universet. Phoenix viser sig at være en basal kraft i universet som midlertidigt fremtræder i skikkelse af Jean Grey, men den er en kraft for ødelæggelse og genfødsel som indgår i det kosmiske kredsløb på samme måde som verdensfortæreren Galactus.

En anden markant udgave af Phoenix er Rachel Summers, en datter af Jean Grey og Cyclops fra en fjern alternativ fremtid som skildres i "Days of Future Past". Efter denne historie dukker hun op i vor tid og slutter sig til X-Men som Phoenix. Undervejs kommer hun dog på kant med holdet og slutter sig senere til Excalibur hvor hun er en fast figur i de første 50 numre.

I nyere tid er Rachel vendt tilbage til X-Men hvor hun nu optræder under navnet Marvel Girl. Hun spiller en central rolle i X-Men #143 og #144 som indeholder historien "Greys end" (udgivet i trade paperback som "End of Greys").