ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Phoenix

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
Phoenix
Jean Grey.jpg
Virkeligt navn:

Jean Grey

Tilknytning:

X-Men

Evner:

Telepati, telekinese m.v.

Udgivelse
Udgiver:

Marvel Comics

Dansk udgiver:

Egmont Serieforlaget

Debut:

X-Men #101, oktober 1975

Dansk debut:

Projekt X klassiker 3

Skabere:

Dave Cockrum og
Chris Claremont

Kosmisk kraft som optræder i flere forskellige inkarnationer i Marvel-universet.

Phoenix dukkede første gang op i X-Men hvor Marvel Girl forsøger at redde resten af holdet tilbage til jorden efter et eventyr i rummet [1]. Tilsyneladende bliver hun dræbt af stråling, men genopstår kort derefter som Phoenix.

I et efterfølgende eventyr der involverer Mastermind, vækkes den mørke side af Jean Greys kræfter og hun begynder at forvandle sig til Dark Phoenix[2]. I et efterfølgende vanvid udsletter hun en række planeter som er en del af Shi'ar-imperiet. Den udslettede race kaldes ofte "asparagous head people" da dere skind er grønt og de har en vis lighed med en aspargers. Da Shi'ar-imperiet vil stille hende til ansvar for hendes handlinger må X-Men kæmpe for hendes liv, men i erkendelse af, hvad hun er blevet, vælger Jean Grey at arrangere tingene således at hun bliver dræbt.

Dette markerer afslutningen på den egentlige Phoenix-saga, som historierne ofte kaldes. Efterfølgende er det dog blevet afsløret at forfatteren Chris Claremont og tegneren John Byrne havde en alternativ slutning klar, hvor Jean Grey overlever.

Phoenix har da også efterfølgende vist sig at være svær at slippe af med, idet forskellige inkarnationer af den løbende er dukket op i Marvel universet. Phoenix viser sig at være en basal kraft i universet, som kun midlertidigt fremtræder i skikkelse af Jean Grey, men den er en kraft for ødelæggelse og genfødsel, som indgår i det kosmiske kredsløb på samme måde som verdensfortæreren Galactus.

Adskillelsen af Jean Grey og Phoenix var oprindeligt en del af et tankeeksperiment foretaget af forfatteren Kurt Busiek og en række af hans venner. Busiek opfandt ideen om at Jean Grey kunne genoplives i frustration over at hun ikke længere var en del af X-Men. Ad en række omveje endte hans ide med at blive genbrugt af Marvel i et crossover mellem Fantastic Four, Avengers og den nye serie X-Factor som genoplivede det oprindelige X-Men hold.

En anden markant udgave af Phoenix er Rachel Summers, datter af Jean Grey og Cyclops fra en fjern alternativ fremtid (hvilket skildres i historien "Days of Future Past"). Efter denne historie dukker hun op i vor tid og slutter sig til X-Men som Phoenix. Undervejs kommer hun dog på kant med holdet og slutter sig senere til gruppen Excalibur, hvor hun er en fast figur i de første 50 numre.

I nyere tid er Rachel Summers vendt tilbage til X-Men, hvor hun nu optræder under navnet Marvel Girl. Hun spiller en central rolle i X-Men #143 og #144 som indeholder historien "Greys end" (udgivet i trade paperback som "End of Greys").

Rachel var oprindelig et medlem af X-Men, men forlod gruppen i kølvandet på anden del af Secret wars historien. Hun dukkede senere op som medlem af gruppen Excalibur, men i den seneste kontinuitet hos Marvel er hun atter en del af X-Men.

Referencer

Eksterne links