ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Portal:Amerikanske tegneserier

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
Portal amerikansk.png

Portal:Amerikanske tegneserier

Tegneserien regnes ofte sammen med jazzmusikken som et af de få originale amerikanske bidrag til kulturen. I vore dage identificeres den amerikanske tegneserie ofte med de to store forlag Marvel Comics og DC Comics som bevæger sig primært indenfor superheltegenren og derfor gennem nyere tids filmatiseringer er blevet meget synlige. Tilsvarende har den amerikanske skrækserie, i Danmark blandt andet kendt fra udgivelser som Gru og Vampyr, trods mange forsøg på at censurere, markeret sig kraftigt og været inspiration for flere film og TV-serier. Den amerikanske Disney-koncern, som står for et af de mest genkendelige globale brands, har ligeledes haft en betragtelig indflydelse på det danske marked gennem udgivelsen af Anders And & Co.

Men den amerikanske tegneserie har flere ting at byde på. Fra starten af 1900-tallet tegnede Winsor McCay den nu berømte avistegneserie Lille Nemo i Drømmeland, og op igennem 40'erne kom Will Eisner til med sin berømte serie The Spirit. Halvfjerdserne bød på berømte undergrunds-serier såsom Flip-kompa'niet og Fritz the Cat, ligesom man i den mere seriøse genre kan finde storværker som Art Spiegelmans Maus. Avistegneserien om Steen & Stoffer blev i nyere tid utroligt populær, ligesom eventyrfortællingen Bone også har fanget et stort publikum.

Kendte serier
Underground 01.jpg Flip-kompa'niet
Serien først dukkede op i The Rag, en undergrund-avis i Austin, Texas, i begyndelsen af maj 1968, og er jævnligt blevet udgivet i undergrundsblade rundt om i USA og i andre dele af verden.
Af Gilbert Shelton
Maus 1 forside.jpg Maus
Maus, med undertitlen en overlevende fortæller, er en af de mest bemærkelsesværdige tegneserier nogensinde. Den omhandler tegnerens families oplevelser under anden verdenskrig. Jøderne er tegnet som mus, tyskerne som katte, osv.
Af Art Spiegelman
Nat1.jpg Nat i 30 dage
Serien består af en samling vampyrhistorier der tager sit udgangspunkt i den amerikanske by Barrow i Alaska, blot 15 kilometer fra Point Barrow, det nordligste punkt i USA. Her er der hvert år tredive dages sommer, hvor solen ikke går ned, og tredive dages vinter, hvor den ikke går op.
Skabt af Steve Niles og Ben Templesmith
Scott Pilgrim 1.jpg Scott Pilgrim
En serien i 6 bind der er en energibombe om Scott, som ligger og roder med kæresteproblemer, er bassist i bandet Sex-Bob-Omb og spiller rimelig meget computer. Og slås ninja-style med nogle rivaler.
Af Bryan Lee O'Malley
Spirit 04.jpg The Spirit
En serie om en maskeret antihelt der oprindeligt hed Denny Colt som på højden af sin karriere som kriminalitetsbekæmper faldt i en lammende væske, der gjorde man midlertidigt livløs. Efter at være blevet begravet, genopstår han som The Spirit.
Af Will Eisner
The Walking Dead 01 DK.jpg The Walking Dead
En fintvævet historie om en gruppe overlevende, der må se familien, fjernsynet, arbejdet og alle andre dagligdags gøremål og fornødenheder miste deres relevans, da jorden invaderes af levende døde, der med et enkelt bid forvandler offeret til en af dem selv, en savlende og rallende zombie.
Skabt af Robert Kirkman og Tony Moore
Diskussioner

Sider: {{#forumlink:15|1|←}} {{#forumlink:15|-2}} {{#forumlink:15|-1}} {{#forumlink:15|0}} {{#forumlink:15|+1<=}} {{#forumlink:15|+2<=}} {{#forumlink:15|+3<0}} {{#forumlink:15|+4<0}} {{#forumlink:15|+3|→}}

<createbox> break=no Prefix=Portal:Amerikanske tegneserier/ buttonlabel=Tilføj ny diskussion width=50 </createbox>

<forum> namespace= prefix=Portal:Amerikanske tegneserier/ addauthor=true addlasteditor=true historylink=true compact=all count=15 </forum>
Emne Sidste rettelse