ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Portal:Danske tegneserier

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
Portal dansk.png

Portal:Danske tegneserier

Selvom Danmark ikke har så stærk en stiltradition som f.eks. den fransk-belgiske, har den danske tegneseriekultur altid floreret, på trods af sin lille størrelse og svære udgivelsesvilkår. I årenes løb har den afstedkommet mange klassikere og spændende idéer, både i den danske undergrund og på det større internationale marked. Klassikere som brødrene Deleurans værker og Peter Madsens Valhalla står stærkt, og det er glædeligt at have produktive kvindelige tegneserieskabere som Nikoline Werdelin og Sussi Bech, grafiske genier som Teddy Kristiansen, stribetegnere som Werner Wejp-Olsen, Mik og Ivar Gjørup, og i nyere tid de progressive Strid og Wulffmorgenthaler. Der er mange flere at finde (og endnu flere at tilføje) her i vores portal om danske tegneserier.


Kendte serier
Valhalla1 2oplag.jpg Valhalla
Unægteligt en af de største succeser i dansk tegneserieproduktion, fortæller Valhalla med stor humor om de nordiske guders liv og levned. Serien blev påbegyndt i 1979.
Af Peter Madsen, Henning Kure m.fl.
Nofret 01.jpg Nofret
Albumserie om ægypterpigen Nofret. Serien er en af de populæreste tegneserier i Danmark, og har også opnået stor anerkendelse blandt ægyptologer for den levende og detaljerede skildring af en ung piges liv i det gamle Ægypten.
Af Sussi Bech
Frida.jpg Frida
Serie om den dynamiske singlepige Frida og hendes oplevelser, skrevet i en absurd humoristisk tone.
Af Lars Horneman
Danmark besat bog.jpg Danmark besat
Serien startede i anledning af 50-årsdagen for Danmarks besættelse. Tillægsbindet Danmark befriet er en direkte fortsættelse, mens serien Kold krig er en mere uafhængig fortsættelse af samme forfattere.
Af Niels Roland og Morten Hesseldahl
Pirelli og Firestone.jpg Pirelli & Firestone
Humoristisk detektivserie der oprindeligt har været bragt som føljeton i Dagbladet Information. Serien starter da de to bistandsklienter Thorfinn T. Karlsen og Onkel Ftata køber selveste Rip Kirbys detektivbureau.
Af brødrene Deleuran
Dimensionsdetektiven 1.jpg Dimensionsdetektiven
Historien om den københavnske privatdetektiv Clement Skunk-Petersen, der skal opklare mordet på sig selv (begået af ham selv!) i en kommunistisk domineret parallelverden.
Af Niels Søndergaard og Ole Comoll Christensen
Kurt Dunder 1.jpg Kurt Dunders bedrifter
Hovedpersonerne er den piberygende eventyrer Kurt Dunder og hans ven Bill Milton, som sammen med aben Attila rejser rundt og opklarer de særeste gåder og mysterier. De kommer verden rundt, f.eks. til Afrika og Tyrol.
Af Frank Madsen