ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Forskel mellem versioner af "Portal:Indeks"

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
m
m
Linie 1: Linie 1:
<div class="portalintro"><div style="float: right;">[[Billede:portal_alle.png]]</div>
+
<div class="portalintro">
 
= Portal:Indeks =
 
= Portal:Indeks =
 
'''Herunder får du en oversigt over alle de portaler, der er på ComicWiki.'''
 
'''Herunder får du en oversigt over alle de portaler, der er på ComicWiki.'''

Versionen fra 26. nov 2008, 12:30

Portal:Indeks

Herunder får du en oversigt over alle de portaler, der er på ComicWiki.

En Portal er en startside for et givet emne. Portalerne giver et hurtigt overblik og let adgang til et emnes hovedartikler, billeder eller kategorier. Det gør det nemmere at researche indenfor et bestemt område, og finde lige netop det information, man ønsker.


Superhelte portal
portal_superhelte.png

Besøg superhelte portalen for alt det information du kunne ønske dig om superhelte og -skurke. Hvornår opstod superhelte-genren? Hvordan blev Lynet skabt? Herfra finder du alle dine yndlings-supere: Superman, Batman, Den utrolige Hulk, Spider-Man, Power Girl, Wolverine, og mange, mange flere...

Manga portal
portal_manga.png

Sidst i 80'erne åbnedes sluserne for de japanske tegneserier her i vesten. Manga'en vandt hurtigt stor udbredelse, og er idag en milliard industri med nærmest uendelige serier i utrolige stilarter, og spin-offs til både spil og film.

Portal: Danske tegneserier
portal_dansk.png

Selvom vi ikke laver ligeså mange tegneserier som de gør i udlandet, råder Danmark dog over noget seriøst tegnetalent, og kan sagtens begå os ude blandt de andre store.


Andeby portal
portal_andeby.png

Den geniale tegneserieskaber Carl Barks opfandt det meste af det Andeby, vi kender idag, og mange af figurerne i det. Sidenhen er universet blevet udbygget en del, men dog altid med de nu så kendte figurer i centrum. Læs alt om Andeby og Anders Ands univers her.

Den fransk-belgiske tradition
portal_fransk belgisk.png

Et sted skulle det hele jo starte, og selvom der rent faktisk er blevet lavet "tegneserier" i flere tusinde år, var det dog først med de fransk-belgiske tegneserier fra omkring 20'erne og nogle årtier frem, at det store gennembrud for tegneserien som kulturelt og seriøst medie blev skabt.