ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Portal:Manga

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Version fra 22. dec 2008, 15:14 af Ezme (diskussion | bidrag) Ezme (diskussion | bidrag) (Siden blev oprettet: <div class="portalintro"> <div style="float: right;">Billede:Portal manga.png</div> = Portal:Manga= ''ComicWikis '''Manga Portal''' indeholder fortrinsvist tegneserier fra...)
(forskel) ←Ældre version | se nuværende udgave (forskel) | Nyere version→ (forskel)
Skift til:navigering, søgning
Portal manga.png

Portal:Manga

ComicWikis Manga Portal indeholder fortrinsvist tegneserier fra Japan, men du finder også tegneserieudgivelser fra andre asiatiske lande såsom Korea (kaldet manhwa), Kina, Rusland og Thailand.

Tegneserier og -film fra det fjerne Østen har oplevet større og større erkendelse og popularitet siden starten 90'erne, da japanske storværker som Akira og tegnefilmen Ghost in the shell kom frem i søgelyset. Siden er nichen vokset eksplosivt, ikke mindst i ungdomskulturen herhjemme, da Carlsen kom på gaden med tegneserien Dragon ball, der nu har mere end 60 udgivelser bag sig på dansk. I vore dage vises der et utal af tegnefilm (anime) for børn i tv (tænk bare på Pokemon), og biograferne blænder også op for både ældre og nyere japanske tegnefilm.

Udvalgt artikel: Akira
Kaneda.jpg

Akira er en manga (japansk tegneserie) af Katsuhiro Otomo. Den foregår i en nær fremtid, hvor Tokyo trues af et hemmeligt våben. Serien har forlængst opnået kultstatus, og regnes for et af de vigtigste gennembrud for manga i vesten.

Akira - et episk værk på mere end 2000 sider, er tegnet i årene 1982-1990. Otomos fantastiske urbane fremtidsunivers udfolder sig som en langsom eksplosion for øjnene af læseren, i kraft af seriens flotte grafiske udtryk og filmiske fortælleform. Akira blev efterfølgende lavet som stærkt forkortet tegnefilm i 1988, hvilket, grundet dens meget uvestlige form og udtryk og dens (for den tid) høje tekniske kvalitet, var med til at udbrede og popularisere manga og anime i vesten.

Læs artikel »

Udvalgt tegner/forfatter: Osamu Tezuka
Billede mangler.jpg

Japansk tegneserierforfatter og -tegner, der har skabt nogle af de største succeser for japanske tegneserier i såvel Japan som internationalt. Ofte kaldes han slet og ret tegneseriens gud. Angiveligt skulle han have verdens største produktion målt i tegneseriesider bag sig, i alt 150.000 sider i karrieren [mangler kilde].

Læs artikel »

Manga nyheder

22. dec 2008
Der er store planer for ComicWiki i 2009. Læs alt om dem!


21. dec 2008
Ny manga-serie fra Carlsen: Fruits Basket. 1. bind er netop udsendt, i denne pige-manga af Natsuki Takaya. Der meldes at der vil blive udgivet et nyt bind hver anden måned. I Japan er serien en af de størst sælgende pige-manga med 18 mio. eksemplarer.


19. dec 2008
Husk at Louisiana museet i øjeblikket viser en stor manga-udstilling, med masser af original tegninger fra både japanske tegneserier og tegnefilm! Udstillingen slutter snart, d. 8 februar, så skynd dig op og se den, mens du kan!


28. okt 2008
Tjek det ud. Teaser trailer til animationsfilm udgaven af Astro Boy.


15. okt 2008
Trailer til filmatiseringen af Dragonball.


7. sept 2008
Mangaen Dragonball bliver filmatiseret. Her er et par små billeder af skuespillerne.Manga diskussion

Sider: {{#forumlink:15|1|←}} {{#forumlink:15|-2}} {{#forumlink:15|-1}} {{#forumlink:15|0}} {{#forumlink:15|+1<=}} {{#forumlink:15|+2<=}} {{#forumlink:15|+3<0}} {{#forumlink:15|+4<0}} {{#forumlink:15|+3|→}}

<createbox> break=no Prefix=Portal:Manga/ buttonlabel=Tilføj ny diskussion width=50 </createbox>

<forum> namespace= prefix=Portal:Manga/ addauthor=true addlasteditor=true historylink=true compact=all count=15 </forum>
Emne Sidste rettelse