ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Portal:Superhelte

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
Portal superhelte.png

Superhelte Portal

Velkommen til ComicWikis Superhelte portal

Her finder du alt ComicWikis materiale om amerikanske forlag som Marvel og DC, samt superheltegenren generelt

Superheltefænomenet brød stort igennem i USA i trediverne og fyrrene, og blev også tidligt introduceret i Europa, først igennem de fransk-belgiske tegneseriemagasiner som Seriemagasinet Tintin og Seriemagasinet Spirou, og senere i Danmark i diverse hæfter. Her i vores Portal om superhelte finder du links til alle artikler på ComicWiki om superhelte, superskurke, udgivelser, universer samt diverse forlag og andet relateret materiale.

Temaer, ordforklaringer og begivenheder
Justice League vs Avengers.jpg

En superhelt er en fiktiv figur, som oftest besidder overmenneskelige evner og er dedikeret til heltegerninger i folkets interesse. Siden Supermans debut i 1938 har historier om superhelte domineret især amerikanske tegneserier. Historier om superhelte har desuden haft stor succes i andre medier såsom film og TV.

Generelt behøver figurer ikke at have overmenneskelige kræfter for at klassificeres som superhelte.

På engelsk er det delte ord "super-hero" et varemærke, som DC Comics og Marvel Comics ejer i fællesskab.

Se mere om superhelte »

Kendte serier
Supersolo 02.jpg Superman
Amerikansk superhelte-serie, skabt i 1934 og første gang udgivet af forlaget DC Comics i 1938. Figuren Superman er en af de første superhelte der blev skabt (Batman stødte til nogle år senere), og vedbliver at være en af de mest populære og kendte superhelte i dag.
Skabt af Jerry Siegel og Joe Shuster
Supersolo 01.jpg Batman
Batman er en amerikansk tegneseriefigur skabt af Bob Kane og Bill Finger. Batman blev set af verden for første gang i 1939 i det amerikanske tegneseriehæfte Detective Comics 27 i historien The Case of the Chemical Syndicate.
Skabt af Bob Kane og Bill Finger
Edderkoppen 1967 02.jpg Spider-Man
Spider-Man er en superhelte-figur fra Marvels univers. Figuren blev skabt af Stan Lee og Steve Ditko i 1962 som en del af den første bølge af Marvel-helte, som også omfatter bl.a. Fantastic Four og Hulk.
Skabt af Stan Lee og Steve Ditko
Dæmonen 1967 01.jpg Daredevil
Serie om en blind superhelt, udgivet på forlaget Marvel. Fra seriens danske start i 1967 og frem til 1999 hed figuren Dæmonen. Men i 1999 blev besluttet, at alle Marvels figurer skulle have samme navn på dansk som på amerikansk.
Skabt af Stan Lee og Bill Everett
Projekt X 1 1984.jpeg X-Men
Amerikansk superhelteserie fra Marvel Comics. Frem til 2009 udgivet i Danmark af Egmont Serieforlaget med 160 numre, hvorefter serien blev lukket grundet svigtende salg. Tidligere udgivet på dansk under navnet X-mændene, den fantastiske kampgruppe (1973-74) og Projekt X (1984-98).
Skabt af Stan Lee og Jack Kirby
Kisten i lænker og andre historier.jpg Hellboy
Som en dæmon ved navn Anung Un Rama blev Hellboy bragt til jorden som spæd af nazistiske okkultister. Han blev reddet af de allierede styrker og voksede op hos det amerikanske Bureau for Paranormal Forskning og Forsvar (B.P.R.D.).
Skabt af Mike Mignola