ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Secret Wars

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Version fra 1. aug 2012, 13:00 af Benadikt (diskussion | bidrag) Benadikt (diskussion | bidrag)
(forskel) ←Ældre version | se nuværende udgave (forskel) | Nyere version→ (forskel)
Skift til:navigering, søgning
 
 

Secret Wars.jpg

Secret Wars  
Forfatter: Jim Shooter
Tegnere: Mike Zeck & Bob Layton

Danske udgaver:

Amerikansk crossover-fortælling fra Marvel Comics.

I Secret Wars kidnappes en lang række af Marvels helte og skurke af det næsten gudelignende væsen The Beyonder til en fjern planet skabt af ham. Hans ønske er at de to grupper skal kæmpe indbyrdes om hans gunst.

Spider-Mans nye dragt

Serien blev oprindeligt udgivet som en del af det danske Spider-Man da en af de væsentlige følger af handlingen er at Spider-Man får sin sorte dragt som også kan ses i den tredje Spider-Man-film.

Navnebrug og genbrug

Secret Wars er fra samme periode hvor DC lancerede sin crossover-fortælling "Crisis on Infinite Earths". Hos DC har man efterfølgende ladet variationer over "infinite" og "crisis" indgå i flere af sine crossovers. Tilsvarende har Marvel genbrugt "war" i for eksempel "Secret War" som er udgivet af Egmont Serieforlaget på dansk, Civil war som er under udgivelse sammesteds samt "Silent war" og "World war hulk" som ikke findes i danske udgaver.

Danske udgivelser

Serien har siden sin oprindelige udgivelse været en favorit hos danske Marvel-fans som ofte har slået til lyd for en genudgivelse. Dette skete næsten 20 år senere hvor Egmont Serieforlaget samlede hele fortællingen i en indbundet bog.

Eksterne links