ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Forskel mellem versioner af "Sturmtruppen"

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
m
Linie 1: Linie 1:
 
{{stub}}
 
{{stub}}
 +
 +
'''Sturmtruppen''' er en italiensk tegneserie skabt af [[Bonvi]] og [[Guido de Maria]] i 1970erne. Den handler om militæret og anden verdenskrig, og jokes er ofte af en lidt makaber karakter. I den italienske originaludgave får mange ord endelsen 'ken', eksempelvis ''nemiken'' (nemici, fjender på italiensk).
 +
 +
Der er desuden lavet et par rigtige spillefilm inspireret af tegneserien.
  
 
== Album i serien ==
 
== Album i serien ==
Linie 26: Linie 30:
 
* [https://www.bonvi.it/ bonvi.it (italiensk)]
 
* [https://www.bonvi.it/ bonvi.it (italiensk)]
  
[[Kategori: Interpresse]] [[Kategori: Italienske tegneserier]] [[Kategori: Bonvi]]
+
[[Kategori: Interpresse]] [[Kategori: Italienske tegneserier]] [[Kategori: Bonvi]] [[Kategori: Filmatiserede tegneserier]]

Versionen fra 18. aug 2018, 08:27

Sturmtruppen er en italiensk tegneserie skabt af Bonvi og Guido de Maria i 1970erne. Den handler om militæret og anden verdenskrig, og jokes er ofte af en lidt makaber karakter. I den italienske originaludgave får mange ord endelsen 'ken', eksempelvis nemiken (nemici, fjender på italiensk).

Der er desuden lavet et par rigtige spillefilm inspireret af tegneserien.

Album i serien

Tåbeparagraffen

En del striber i det oprindelige minialbum beskæftiger sig med en såkaldt tåbeparagraf, som sandsynligvis er en henvisning til den amerikanske forfatter Josef Hellers bog "Punkt 22" (Catch 22). Den underliggende paradoksale logik er, at hvis man ønsker sig fritaget for militærtjeneste på grund af sindssyge, så udviser man omsorg for sig selv og har dermed bevist at man ikke er sindssyg.

Hellers historie foregår modsat Sturmtruppen blandt amerikanske flyvere som er en del af den amerikanske fremrykning gennem Italien i anden verdenskrigs slutfase.

Eksterne links