ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

The Fine Art of Walt Disney's Donald Duck

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
 
 

The Fine Art of WD Donald Duck rød forside.jpg

 
Forfatter: Carl Barks
Tegner: Carl Barks
Originaltitel: The Fine Art of Walt Disney's Donald Duck
Originaludgave: 1981: Another Rainbow Publishing
Format: farver

Danske udgaver:

  • Ikke udgivet på dansk

Forlaget Another Rainbow Publishing blev grundlagt af de to tegneseriesamlere og barksister Bruce Hamilton og Russ Cochran med det formål at udgive denne kunstbog med de dengang 122 Disney-oliemalerier af forfatteren og tegneren Carl Barks.

Bogen blev udgivet i 1875 nummererede eksemplarer med omslag i to forskellige farver, blå og rødvinsfarvet. Foruden de 1875 eksemplarer blev der trykt nogle forlagseksemplarer.

Bogens pris ved udgivelsen var 200 amerikanske dollars, og den blev revet væk. Allerede nogle måneder efter udgivelsen var prisen i antikvariater steget til 300 amerikanske dollars, og to år efter udgivelsen til 400 amerikanske dollars. Med en kurs dengang på 11 til 13 kroner for en dollar kostede bogen altså en mindre formue.

Malerierne i bogen er senere udgivet i norske Egmonts bog Carl Barks Malerier og tegninger, der også er udgivet på svensk, tysk og finsk.


Eksterne links