ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Tintin og alfa-kunsten

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
« Tintin og picaroerne Tintins oplevelser nr. 24   »
«       »


 

Tintin og alfa-kunsten Cobolt.jpg

Tintins oplevelser 24
Forfatter & tegner: Hergé
Originaltitel: Tintin et l'alph-art
Originaludgave: 1986: Casterman

Danske albumudgaver:

Danske udgaver og oplag

Bagsiden af 2004-udgaven, 2. version.

Udgaver og oplag til og med 2004 er oversat af Jørgen Sonnergaard og tekstet af Erik Mosegård Jensen. Nyere udgaver er oversat af Niels Søndergaard og computertekstet med en Hergé-font.

  • 1989: Hergés ufuldendte. Tintin og alfabet-kunsten
  • 2004: Tintins oplevelser nr. 24. Tintin og alfabet-kunsten
  • 2009: Tintins oplevelser nr. 24. Tintin og alfa-kunsten. Cobolt minicomics

Forlagets resumé

Da kaptajn Haddock ser Bianca Castafiore nærme sig på gaden, søger han tilflugt i det nærliggende Galleri Fourcart. Her møder han den jamaicanske avantgardekunstner Ramo Nash, skaberen af »alfa-kunsten«, men undslipper ikke Castafiore, der også entrer galleriet. Galleriejer Fourcart viser sig at være overordentlig interesseret i at møde Tintin, men undervejs til Møllenborg omkommer han i en bilulykke.

Tintin begynder at ane, at der er tale om mord, som har forbindelse til andre kunsthandleres bratte død samt til den mystiske magnetisør Endaddine Akass, der er ven med Castafiore. Snart står Tintin over for truslen om selv at ende som et stykke alfa-kunst!

Trivia

På bagsiden af 2004-udgaven af Tintin i Sovjet og Tintin og alfabet-kunsten var der i første omgang trykt en reklame for alle 24 Tintin-album samt for Tintin og hans skaber. Studios Hergé krævede den sidste fjernet, men da var eksemplarer allerede nået ud til boghandlerne, så 2004-udgaven af disse album findes i to versioner.

Forsider

Andre versioner

Siden Hergés død har flere kunstnere prøvet at færdiggøre Tintin og alfa-kunsten. Den bedst kendte version er udført af fransk-canadieren Yves Rodier.
En engelsk udgave er oversat af Richard Wainman og har været tilgængelig på nettet af og til.
Nedenstående danske udgave blev fremstillet til Art Bubble-udstillingen. Den blev senere solgt på QXL for 1520 kroner.

Eksterne links