ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Komiks.dk

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
(Omdirigeret fra Komiks)
Skift til:navigering, søgning

Komiks DK.jpg


Komiks.dk var en international tegneseriefestival, der blev afholdt hvert andet år i København 2004-2010. Blev i 2013 afløst af Copenhagen Comics.

Arrangørernes beskrivelse

Komiks.dk er Danmarks internationale tegneseriefestival, som hvert andet år fejrer tegneseriemediet med et bredt udvalg af danske og udenlandske gæster fra tegneseriemiljøet.

Med foredrag, workshops, interviews, signeringer, boder, stande, udstillinger samt aktiviteter for både børn, unge og voksne ønsker Komiks.dk at formidle tegneserien i dens mange facetter til et bredt publikum.

Komiks.dk festivalen ønsker at afspejle alle aspekter af denne pragtfulde kunstform og vise, at tegneserier spænder lige fra underholdende striber og hæfter til tankevækkende fortællinger og grafiske romaner.

Foreningen Komiks.dk blev stiftet i november 2003, og i november 2004 løb den første festival af stablen i Kedelhallen på Frederiksberg. Succesen blev fulgt op af festival nummer to i april 2006 og nummer tre i 2008.

Alle arrangører af Komiks.dk arbejder frivilligt og ulønnet. Komiks.dk’s medlemmer er derfor folk som brænder for tegneseriemediet. Foreningens målsætning er at gøre festivalen til en tilbagevendende begivenhed med det formål at gøre tegneseriemediet mere synligt for den danske befolkning samt at styrke det kreative miljø i den danske tegneseriebranche.

Foreningen Komiks.dk har en bestyrelse på 7 medlemmer.