ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Reporteren Tintins oplevelser

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning

De første Tintin-historier i sort-hvid i en fundamentalistisk retroudgave med serietitlen Reporteren Tintins oplevelser. Serien er efter belgisk model, hvor serien er udgivet i faksimile.


Herge Reporteren Tintins oplevelser.jpg

Bøger i serien

Forlagets beskrivelse

Serien

De første ni Tintinhistorier, skabt mellem 1929 og 1941, eksisterede oprindelig kun i sort-hvid. Først senere ombrød og omtegnede Hergé dem og farvelagde dem til det velkendte format med 64 sider i farvetryk – bortset fra den allerførste historie, ”Tintin i Sovjetunionen”, som han lod være, som den var. Nu fås alle ni sort-hvide versioner endelig på dansk i en delikat retroudgave.

De sort-hvide Tintinudgaver fra 1930'erne anses af mange for at være selve grundbyggestenen for europæisk tegneseriekunst og ikke mindst det, der i dag kendes som den fransk-belgiske albumtradition, og som har fejret så store triumfer i de sidste halvtreds år i mange lande – ikke mindst Danmark.

De fundamentalistiske udgaver i sort-hvid kaldes også for Tintin unplugged – og det er, hvad det er: den rene og vildeste tegneserieenergi, der trods næsten hundrede år på bagen fortsat i dag kan læses med stort udbytte. Den rå Hergé uden filter, begyndelsen på alting, så at sige. Grundlaget for Hergés livsværk, der blev en form for krønike om det tyvende århundrede, et katalog over samtidens kulturer, og på mange måder en spejling af Hergés eget liv gennem tre fjerdedele af hans århundrede.

  • Den ultimative, fundamentalistiske retroudgave, som den så ud i 1930'erne
  • Den oprindelige førsteudgave, aldrig før udkommet på dansk i denne udgave med indsatte farveplancher og påklistret forsidebillede
  • Eksklusiv samlerudgave

Tintin i Sovjetunionen

Tintin i Sovjetunionen blev tegnet i sort-hvid i 1929-30 og første gang udgivet i albumform i Belgien i 1930. Som den eneste af de tidlige Tintinhistorier farvelagde Hergé den aldrig senere selv. Her er der tale om den ultimative, fundamentalistiske retroudgave i en teknisk kvalitet, der afspejler den oprindelige belgiske udgave så nøje som muligt: I sort-hvid og indbundet med stofryg.

Tintin i Congo

Tintin i Congo blev tegnet i sort-hvid i 1930-31 og første gang udgivet i albumform i Belgien i 1931. I 1946 ommonterede og i stort omfang nytegnede og farvelagde Hergé historien – men her er der tale om den ultimative, fundamentalistiske retroudgave i en teknisk kvalitet, der afspejler den oprindelige belgiske udgave så nøje som muligt: I sort-hvid, men med indsatte helsides farveplancher, indbundet med stofryg og lakeret forsidebillede.

Tintin i Amerika

Tintin i Amerika blev tegnet i sort-hvid i 1931-32 og første gang udgivet i albumform i Belgien i 1932. I 1946 ommonterede og i stort omfang nytegnede og farvelagde Hergé historien – men her er der tale om den ultimative, fundamentalistiske retroudgave i en teknisk kvalitet, der afspejler den oprindelige belgiske udgave så nøje som muligt: I sort-hvid, men med indsatte helsides farveplancher, indbundet med stofryg og lakeret forsidebillede.

Faraos cigarer

Faraos cigarer blev tegnet i sort-hvid i 1932-34 og første gang udgivet i albumform i Belgien i 1934. I 1955 ommonterede og i stort omfang nytegnede og farvelagde Hergé historien – men her er der tale om den ultimative, fundamentalistiske retroudgave i en teknisk kvalitet, der afspejler den oprindelige belgiske udgave så nøje som muligt: I sort-hvid, men med indsatte helsides farveplancher, indbundet med stofryg og lakeret forsidebillede.

Den Blå Lotus

Den Blå Lotus blev tegnet i sort-hvid i 1934-35 og første gang udgivet i albumform i Belgien i 1936. I 1946 ommonterede og delvis nytegnede og farvelagde Hergé historien – men her er der tale om den ultimative, fundamentalistiske retroudgave i en teknisk kvalitet, der afspejler den oprindelige belgiske udgave så nøje som muligt: I sort-hvid, men med indsatte helsides farveplancher, indbundet med stofryg og lakeret forsidebillede.

Det knuste øre

Det knuste øre blev tegnet i sort-hvid i 1935-37 og første gang udgivet i albumform i Belgien i 1937. I 1943 ommonterede og delvis omtegnede og farvelagde Hergé historien – men her er der tale om den ultimative, fundamentalistiske retroudgave i en teknisk kvalitet, der afspejler den oprindelige belgiske udgave så nøje som muligt: I sort-hvid, men med indsatte helsides farveplancher, indbundet med stofryg og lakeret forsidebillede.

Den sorte ø

Den sorte ø blev tegnet i sort-hvid i 1937-38 og første gang udgivet i albumform i Belgien i 1938. I 1943 ommonterede og i delvis nytegnede og farvelagde Hergé historien, og i 1965 omtegnede han hele historien fuldstændig til en mere moderne farveudgave – men her er der tale om den ultimative, fundamentalistiske retroudgave i en teknisk kvalitet, der afspejler den oprindelige belgiske udgave så nøje som muligt: I sort-hvid, men med indsatte helsides farveplancher, indbundet med stofryg og lakeret forsidebillede.

Ottokars scepter

Ottokars scepter blev tegnet i sort-hvid i 1938-39 og første gang udgivet i albumform i Belgien i 1939. I 1947 ommonterede og i stort omfang nytegnede og farvelagde Hergé historien – men her er der tale om den ultimative, fundamentalistiske retroudgave i en teknisk kvalitet, der afspejler den oprindelige belgiske udgave så nøje som muligt: I sort-hvid, men med indsatte helsides farveplancher, indbundet med stofryg og lakeret forsidebillede.

Krabben med de gyldne klosakse

Krabben med de gyldne klosakse blev tegnet i sort-hvid i 1940-41 og første gang udgivet i albumform i Belgien i 1941. I 1943 ommonterede og farvelagde Hergé historien – men her er der tale om den ultimative, fundamentalistiske retroudgave i en teknisk kvalitet, der afspejler den oprindelige belgiske udgave så nøje som muligt: I sort-hvid, men med indsatte helsides farveplancher, indbundet med stofryg og lakeret forsidebillede.

Anmeldelser

Eksterne links