ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Cobolt

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Version fra 15. jan 2019, 11:04 af Madsj (diskussion | bidrag) Madsj (diskussion | bidrag) (Eksterne links)
Skift til:navigering, søgning
     
Cobolt logo.jpg

Cobolt tekst.jpg


Forlaget Cobolt startede i 2008 ved at overtage størstedelen af albumrettighederne fra Forlaget Carlsen.

I efteråret 2007 solgte den svenske mediekoncern Bonnier sin samlede danske bogdivision til den danske mediekoncern Egmont. Blandt Bonniers danske forlag var Forlaget Carlsen, der gennem næsten halvtreds år har udgivet tegneserier i Danmark. Da Egmont i forvejen er en betydelig udgiver af tegneserier på dansk, fandt EU's konkurrencekommission, at Egmont-koncernen ville opnå en dominerende stilling på tegneserieområdet i Danmark, og Bonnier og Egmont besluttede derfor at holde en stor del af Carlsens tegneserier udenfor handelen.

30. april 2008 solgte Bonnier i stedet resten af Carlsens tegneserier til forlaget Cobolt A/S, der overtog det samlede resterende program af tegneserier fra Carlsen.
Nogle af Cobolts første udgaver var allerede planlagt til udgivelse af Carlsen og bærer Carlsens navn og logo på forsiden.

Forlagets ejer de første 4 år var Kurt Dahlgaard. Foråret 2012 solgte han det til Lasse Steenholt, der allerede ejer PIB Features.

I august 2013 åbnede Cobolt en netbutik, hvor forlagets udgivelser sælges direkte til kunder indenfor landets grænser (udenlandske kunder kan bestille fra forlaget, men ikke gennem netbutikken).

I maj 2014 udvidede Cobolt endnu en gang med svenske Cobolt Förlag.

Chefredaktør for forlaget er Carsten Søndergaard, der i en årrække var redaktør hos Carlsen Comics og før det hos Interpresse.

Eksterne links