ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Brugerdiskussion:Madsj

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning

Sidetal

Hej Mads. Dengang Joen og Ezme var aktive på ComicWiki, diskuterede vi mange af retningslinjerne for ComicWiki, og som regel prøver jeg at følge dem. Derfor ændrer jeg nogle gange på andres bidrag, så de er mere i stil med dem. Men retningslinjerne kan altid ændres efter aftale på diskussionssiderne.

  1. Sidetal er totalt sidetal inklusive omslag. Dette bruges desuden i alle de opslagsværker for samlere, som jeg kender, herunder Komiklex. Derimod bruger udgivere og boghandlere sjældent dette. Totalt sidetal for softcover er 4 til 7 sider mere end det, udgiverne angiver. Hardcover er 8 til 11 sider mere. Jeg regner med, at du har sidetal for Wash Tubbs-bogen fra en hjemmeside; hvis 320 er det rigtige, må vi ændre det igen.
  2. I princippet var vi enige om at følge Retskrivningsordbogen (RSO); men i praksis går jeg nok mere op i dette end de andre i forumet. F.eks. er stavemåderne "sort/hvid" og "albums" (i flertal) ikke rigtige ifølge RSO, selv om en ret stor del af befolkningen bruger dem, og jeg ændrer dem konsekvent til "sort-hvid" og "album" (der er to tilladte flertalsformer, "album" og "albummer").
  3. Om "originaludgave" var vi enige om at bruge den tidligste udgave af tegneseriesiderne; men igen er dette ikke fulgt strengt. For franske serier anvender vi nogle gange albumudgaven, selv om serien har kørt som føljeton før albumudgaven; jeg prøver at rette dette, når jeg falder over det. Jeg har fjernet oplysningen om originaludgave af "Hurricane Isle and Other Adventures", da bogen er et genoptryk af en avistegneserie; her ville det jo være meget godt at finde de rigtige årstal.
  4. Tommer er et meget upraktisk mål, som man ikke må anvende i Danmark. Hvis jeg kender bredde og højde nøjagtig nok, plejer jeg at angive det i millimeter som engang aftalt på ComicWiki. Men når jeg ikke kender dimensionerne særlig nøjagtig, skriver jeg "ca." og målet i centimeter, evt. med ½ i. Det sidste (cm) har jeg ikke diskuteret med andre end Dan, som også har anvendt det.

Med venlig hilsen Benadikt (diskussion) 16. jan 2018, 11:00 (CET)

Hjælp med album-infoboksen

Før
Efter

Indtil for ca. to år siden, da ComicWiki flyttede til en linux-server, kunne man vælge bredden på billedet i album-infoboksen. Det kan man ikke mere, bredden ligger fast på 300 pixel. 300 passer fint til det almindelige format; men f.eks. til tværformat er det for lille, se f.eks. Mickey Mouse in Color. Har du en idé om, hvordan fejlen afhjælpes? Mvh Benadikt (diskussion) 16. jan 2018, 17:39 (CET)

Vil du se om mit forsøg afhjalp problemet? Mvh. Mads
Din ændring gjorde det meget bedre. Billedet bliver den rigtige størrelse. Men et nyt (mindre) problem opstod, nu er der et stort tomrum mellem billedet og tekstbjælkerne til højre.
Her ses FØR og EFTER:
Det ser vist nogenlunde fornuftigt ud her Forbrydelse og straf (Eye Classics) Og nej, jeg har ikke forsøgt mig med nye ændringer i skabelon layout.

Wallace Wood

Det ser ud til, at vi har brugt navnene Wally Wood og Wallace Wood tilfældigt på Comicwiki, og jeg har endda oprettet artiklen om personen under titlen Wally Wood. Da han selv ikke kunne lide kælenavnet Wally, synes jeg at vi skal bruge Wallace, medmindre der står Wally på udgivelsen. Benadikt (diskussion) 31. jan 2018, 15:24 (CET)

Gamle links

Det kniber med at holde trit at opdatere links. Et andet problem er, at sider forsvinder fra nettet. Seriejournalen havde en guldgrube af materiale, hvoraf en stor del er forsvundet eller svær at finde.
Tror du det er muligt at finde Bertis begejstrede anmeldelse af Valhalla - Den samlede saga 1? Benadikt (diskussion) 18. feb 2018, 21:32 (CET)

Desværre er meget af Seriejournalens materiale gået bort, efter at den blev overtaget af Danske Tegneserieskabere; jeg har kigget på Serieland, men der er ikke noget. Hvad angår Tegneserie Museet er det også ærgerligt, at siden nu bare står som en tom skabelon. Men det er dog muligt at finde artiklerne vha. Wayback Machine. Mads (diskussion) 19. feb 2018, 15:23 (CET)

Nyt og gammelt design

Åbenbart ser vi siderne med forskellige browsere og/eller platforme. Nedenstående ses snapshots fra artiklen Lucky Luke-historierne før og efter de sidste ændringer. På min skærm er det sidste helt håbløst. Benadikt (diskussion) 10. jan 2019, 12:37 (CET)

Før ændringerne de sidste dage.


Efter ændringerne.
Og nu er oversigten også ødelagt. Benadikt (diskussion) 10. jan 2019, 13:39 (CET)

Før ændringerne for lidt siden.


Efter ændringerne.
Jeg ved nu ikke om jeg kalde dem ødelagt; de samme informationer er der såvidt jeg kan se, ligeledes med linier i tabellen. Jeg har prøvet at erstatte den gamle table-klasse "graylines" med Bootstraps "table" og desuden putte en div table-responsive rundt omkring tabellerne, så det kun er den del, der scrolles horizontalt. Den pragmatiske holdning til hvordan tingene skal se ud, når skin og dermed layout-mulighederne er skiftet skal vi måske tage på et tidspunkt.
Vi plejer at gøre forsøg med opsætning og layout på diskussionssiderne, så selve artiklen ikke bliver påvirket, før forsøget fungerer. Kan vi gøre det samme nu? flytter den ændrede version af Lucky Luke-historierne over på diskussionssiden. Benadikt (diskussion) 10. jan 2019, 19:42 (CET)