ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Hvorfor ComicWiki

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Version fra 25. jul 2022, 18:10 af Madsj (diskussion | bidrag) Madsj (diskussion | bidrag) (Man skal være registreret for at bidrage!)
(forskel) ←Ældre version | se nuværende udgave (forskel) | Nyere version→ (forskel)
Skift til:navigering, søgning


Hvorfor bruge ComicWiki, hvorfor ikke bare bruge dansk Wikipedia?

Svar: Vi elsker Wikipedia, men der er simpelthen ikke plads til at gå i dybden med tegneserier på Wikipedia.

Dedikeret til tegneserier

ComicWiki er et dansk leksikon dedikeret til tegneserier og alt hvad det indebærer. Heriblandt tegnere, forlag, om at samle i Danmark, oplag, forskellige udgaver og meget andet. Alt dette kan takket være wiki-konceptet kryds-linkes, kryds-refereres og kategoriseres. Når emnet er begrænset til at være dansksproget om tegneserier giver det nogle muligheder, som der ikke er plads til på et alt-mulig leksikon som Wikipedia.

Wikipedia og encyclopædisk indhold

Wikipedia er en encyklopædi om alt. Det sætter nogle meget præcise rammer for hvad der kan, og frem for alt ikke kan bidrages. Wikipedia ville aldrig nogensinde tillade den form (og mængde) indhold som ComicWiki er skabt til. ComicWiki er emnefokuseret alene til tegneserier.

Læs om Wikipedias retningslinjer.

Plads til dansk undergrund

Her på ComicWiki er der plads til sider om danske undergrunds serie-tegnere og forfattere. Der er plads til at diskutere selv de mindste detaljer i tegneserier, trivia, oplag, sjældenhed på det danske brugt-marked, uudgivne album, kommende album o.s.v. Hele tiden er der mulighed for at linke på kryds og tværs imellem artiklerne på en måde som kun giver mening når hele Wiki'en har et enkelt dedikeret formål.

Gratis serverplads og redigeringssystem til rådighed - bare tilføj indhold

Til dem der nærer et ønske om at samle al information om deres yndlingsserie ét centralt sted, men mangler tid, penge og lyst til alt det praktiske (har du husket webserver, domænenavn og et smart redigeringssystem?) præsenterer ComicWiki en god mulighed for at kaste sig ud i det lige nu og her.

Vi har sørget for serveren, vi vedligeholder den, og wiki-systemet gør det nemt at redigere. De enkelte sider får pæne navne som Google kan li' at indeksere, se bare: https://comicwiki.dk/wiki/Marvel! Det er nemt, lækkert og så er der endda mulighed for at kunne kryds-referere med alle søsterserierne, som måske allerede er oprettet. Det er lige til at springe ud i!

Menneskelig natur og wikier

Der er intet at frygte ved wiki-systemet. Selv om wiki-systemet lægger op til at alle kan redigere og bidrage til alle sider, er der en lang række sikkerhedsforanstaltninger der forhindrer spam og vandalisme. Først og fremmest, redigerer man ComicWiki uden at være registreret bruger, vil brugerens IP adresse bliver registreret i sidehistorikken. Skulle vedkommende vise sig at være vandal, kan vedkommendes IP blokeres i en dag, en uge, en måned eller på ubestemt tid. Siden nylige ændringer viser alle redigeringer der bliver lavet på ComicWiki, så kan man fange de fleste smuttere i opløbet. Skulle man støde på en vandaliseret side, er det meget nemt at fortryde de sidste redigeringer, da man til hver en tid kan spole en side tilbage til sit tidligere stadie.

ComicWiki er ikke et demokrati, det er et meritokrati. Viser man ansvarlig adfærd på ComicWiki må man være med til at bestemme.

Hvad med redundans?

Der kan opstå redundans i forhold til materiale der måske allerede eksisterer på Wikipedia. Dette behøver dog ikke være dårligt. Hvis man vil have den korte leksikon-tilgang til en tegneserie, så er Wikipedia et udmærket sted at gøre det. Hvis man derimod vil have fordybelse, så kan man klikke videre til ComicWiki.

Det er ikke noget nyt fænomæn, at have fordybelses-wikier, der findes hundredevis af slagsen, og ofte linker Wikipedia videre til passende wiki-sider. Gode eksempler er Star Wars wiki'en Wookiepedia og Star Trek wiki'en Memory Alpha. Disse to wiki'er fordyber sig i deres respektive emner, i så høj grad, at det ikke ville kunne lade sig gøre på Wikipedia. For endnu flere wiki'er, se Wikia.