ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Kampen om Trigoria

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Version fra 2. jun 2019, 22:19 af Benadikt (diskussion | bidrag) Benadikt (diskussion | bidrag)
(forskel) ←Ældre version | se nuværende udgave (forskel) | Nyere version→ (forskel)
Skift til:navigering, søgning
Kejserriget på planeten Elektron nr. 1 De gevangene van zerss »
«       »
« Chris - den fødte jockey: Hestetyvene Superserien Senior nr. 25 Tiger-Joe og hans trængsler: Den tossede jungle »


 

Kampen om Trigoria.jpg

   
Forfatter: Mike Butterworth
Tegner: Don Lawrence
Originaltitel: Strijd om Trigië
Originaludgave: 1973: Amsterdam Boek

Danske udgaver:

Science fiction-historie som fortæller første del af en længere historie af Mike Butterworth med tegninger af Don Lawrence. Seriens originale hollandske titel er Trigië, og den er udgivet komplet på engelsk med titlen The Trigan Empire.

Resumé

Historien skal forestille at være en fortælling baseret på oplysninger fundet i et rumskib fra planeten Elekton, der er styrtet ned på Jorden.

Men de tre civilisationer som kæmper om magten i historien minder dog mistænkeligt meget om det antikke Grækenland, Rom og det kinesiske rige. Det trigorianske imperie som historien følger er derfor også et rige baseret på militær magt, selv om man kun følger deres første i denne historie. Lighederne med romerriget fik visse kritikere i 1970'erne til at mene at der var tale om en fascistisk undertone i serien, den er dog nok ikke mere udtalt i denne serie end man ellers finder den i science fiction og fantasy historier der beskæftiger sig med opbygningen af store imperier.

Lidt om serien

Serien "Kampen om Trigoria" blev aldrig videreudgivet i Danmark, men er fuldt udgivet i Holland og Tyskland, og er også udgivet i færre bind i England, Frankrig, Italien og Grækenland. Mest bemærkelsesværdigt ved albummet er tegningerne af Don Lawrence, som bortset fra denne udgivelse kun er sparsomt kendt på tryk i Danmark, nemlig med 3 album af science fiction-serien Storm, udgivet af Interpresse i 1980'erne. Storm er også udgivet i England og Holland. En del af Don Lawrences tegninger er udstillet på tegneseriemuseet i Groeningen.