ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Ørneakademiet

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
Seriel rækkefølge Storkeeskadrillen »
 
 

Luftens Ørne samlebind 1.jpg

Luftens Ørne samlebind 1
Forfatter: Jean-Michel Charlier
Tegner: Albert Uderzo
Oversætter: Troels Hughes Hansen
Originaltitel: Tanguy et Laverdure (Intégrale) 1. L'École des aigles
Originaludgave: 2015: Dargaud
Format: ca. 120 sider indbundet (?) farver ca. 24 × 32 cm

Danske bogudgaver:

Forlagets beskrivelse

Om Luftens Ørne samlebind 1: Ørneakademiet

De to franske kapmppiloter Michel Tanguy og Ernest Laverdure er et umage par med diametralt modsatte personligheder, men samtidig uadskillelige bedste venner. Mens Tanguy er alvorlig, ærlig, korrekt og samvittighedsfuld, er Laverdure en excentrisk og fjumret spasmager og skørtejæger, som ud over at flyve elsker at køre i spektakulære biler, hvilket ofte ender i katastrofe. Når det virkelig gælder, når hans ven er i knibe, er han dog en solid og trofast holdkammerat og svigter aldrig.

Efter deres pilotuddannelse i Frankrig sendes de til Marokko, hvor de får specialtræning som kamppiloter i Lockheed T-33, men de vikles lynhurtigt ind i hemmelige og dramatiske operationer. Tilbage i Frankrig flyver de Super Mystère B2-bombefly – det første europæiske overlydskampfly – men snart bliver de berømte franske Mirage III-fly deres faste følgesvende i Storeeskadrillen under ofte hemmelige missioner til eksotiske skuepladser som for eksempel Polynesien, Tel Aviv og Grønland.

Om serien

Luftens Ørne blev skabt i 1959 af den senere Blueberry-forfatter Jean-Michel Charlier (1924-1989) og Asterix-tegneren Albert Uderzo (1927-2020). Charlier skrev de første 18 album, mens Uderzo efter de første 8 overdrog tegnearbejdet til sin kollega Jijé.

Den klassiske serie har i 1970’erne og 80’erne været udgivet på dansk, men ukronologisk og ukomplet, ligesom visse sider var skåret ud af historierne. Med Cobolts Luftens Ørne samlebind bliver den nu for første gang tilgængelig på dansk i kronologisk orden. Ud over selve tegneserierne indeholder samlebindene et rigt illustreret ekstramateriale om forfatternes og tegnernes arbejde og samtidens virkelige luftvåben. Samlebindene er trykt på lækkert, mat papir, solidt indbundet og udkommer hvert halve år.

Forsider

Eksterne links