ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Album

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning

Ordet album kommer fra latin og betyder hvid genstand, jævnfør ordene albumin (æggehvide) og albino (hvidt dyr).

Ordet blev i århundreder brugt om de hvidkalkede tavler, som man brugte i Romerriget. Efter at tavlerne ikke mere var hvide, blev ordet brugt om bøger med lister og oversigter. Således er album studiosorum universiteters indskrivningsprotokol.

Album bliver i dag brugt om bøger med samlinger af forskellig slags. Der er især tale om bøger med oprindelig hvide sider, som udfyldes med det, man samler på, f.eks. fotografier, tegninger, papirklip, autografer, klistermærker, frimærker, mønter eller grammofonplader.

Et tegneseriealbum er en tegneseriepublikation, som i udstyr ligger mellem et hæfte og en indbunden bog. Omslaget er oftest af karton, og trykkekvaliteten er på højde med bøger. Et meget almindeligt brugt format er omkring 22 × 29½ cm og 52 sider.

Den Danske Ordbog definerer tegneseriealbum som "stort tegneseriehæfte der er limet i ryggen". Denne snævre definition udelukker f.eks. nogle af fart og tempo-albummene fra at være album!

Referencer