ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Arminius

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
 
 

Arminius.jpg

   
Forfatter: Niels Gjern Johansen
Tegner: Jacob Thybo

Danske udgaver:

  • ISBN

Forlagets beskrivelse

Forfatteren Niels Gjern Johansen og kunstneren Jacob Thybo har sammen lavet denne fantastiske og flotte grafiske roman om Arminius. Bogen handler om romernes indtog i Europa.

Det er år 9 efter Kristus, Rom er ved at gøre Germania til en romersk provins. Arminius får lokket de romerske legioner i et baghold i Teutoburg-skovene, men straks efter kampene går i gang, udbryder der kaos både i germanernes og romernes hær. Og midt i det hele bliver Arminius opsøgt af en romersk præstinde, og det viser sig, at slagets udfald blev afgjort mange år før. Arminius er søn af en germansk høvding, men er general i den romerske hær. Han er dog hverken loyal overfor romerne eller germanerne, og han har intet til over for deres guder og præstinder, som han ofte håner og latterliggør. Arminius er en vred og bitter mand, og derfor vil han sætte verden i brand ved at lede germanerne i et oprør imod romerne, selv om han er ligeglad med, hvem der vinder. Derfor lyver, smigrer, bestikker og truer germanerne, der i bund og grund ikke ønsker et oprør imod romerne.

Arminius ændrede Europas historie i Teutoburg-skovene til det Europa, det er blevet til i dag. Bogen gør os klogere på denne del af Europas historie. Niels Gjern Johansen og Jacob Thybo skildrer personerne så klart og humoristisk, at man ikke kan undgå at blive draget med.

Bogen er på 166 sider og kan læses fra 12 år og opefter. Bogen anbefales til skoler og undervisning.