ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Atalante

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
LesAmisDAtalante.jpgAtalante logo2.jpg
Fantasyserie, skrevet og tegnet af Crisse. Foråret 2019 er der udgivet elleve album på fransk. Donovan Comics udgav serien på dansk 2008-2015, og forlaget nåede at udgive de første fem album, før det lukkede.

Den belgiske original titel på denne serie er Atalante - La Légende.

Serien foregår i og omkring det græske øhav. Den bygger på de græske myter og tager udgangspunkt i Jasons søgen efter det gyldne skind.

Hovedpersonen er Atalante, datter af Clymene og Iasus, konge af Peloponnes. Sidstnævnte afviser hende og ønsker et drengebarn som efterkommer. Hun bliver reddet af tre gudinder, der beslutter at tilbyde hende gaver: livskraft og robusthed fra Artemis, skønhed og forførelse af Afrodite, hastighed og karakter, godt hærdet af Hekate. På grund af sin overdrevne jalousi, vil Hera forbande Atalante, hvis hun skulle forene sig kønsligt med nogen. Hun bliver først fundet af indbyggerne i skoven ved Pelions. Da hun er 10 år bliver hun bortført af jægere, der opdrager hende, indtil hun bliver en ung kvinde. Hun slutter sig til Jason og Argos for at møde Amazonas folk, fra hvem hun håber at finde sin plads.

Album i serien

Alle de danske album, med undtagelse af album nummer 3, bærer de første belgiske forsider. Album 3 har den nye belgiske forside fra 2008 (første belgiske forside er fra 2003).

Album 4 blev i Belgien udgivet med fire forskellige forsider af tre forskellige forlag (Soleil Productions, Bruno Graff og BD Must) idet to af udgivelserne var signerede og nummererede special udgivelser (hhv. 200 og 333 eksemplarer). Den seneste af disse specialudgivelser bærer den oprindelig tænkte forside, som aldrig blev udgivet som officiel album forside.

Album Nr. Dansk Titel Udgivelsesår Fransk Titel Udgivelsesår
1 Aftalen 2008 Le Pacte 2000
2 Nautiliaa 2010 Nautiliaa 2002
3 Mysterierne på Samothrake 2011 Les Mystères de Samothrace 2003
4 Vingesus over Salmydessos 2013 L'Envol des Boréades 2009
5 Kalais og Zetes 2015 Calaïs et Zétès 2012

Ikke udgivet på dansk

Franske samlebind

Eksterne links