ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Bedemandens datter

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
 
 

Bedemandens datter.jpg

 
Forfatter: Alison Bechdel
Tegner: Alison Bechdel
Oversætter: Sarah Glerup Kristensen
Originaltitel: Fun home
Originaludgave: 2006

Danske udgaver:


Forlagets beskrivelse

Alison Bechdel vokser op sammen med sine søskende, sin mor og sin far, der er engelsklærer på den lokale skole og samtidig driver et ligkistemagasin. Faderen er skabsbøsse, har en kølig distance til sine børn og er først og fremmest besat af at restaurere familiens victorianske hus med sygelig perfektionisme. Da han dør som 44-årig, er der muligvis tale om selvmord – foranlediget af Alisons mors krav om skilsmisse.

I den mere end almindeligt anstrengte stemning i hjemmet kæmper Alison for at finde sin egen seksuelle identitet – en kamp, som kulminerer med en forløsende erkendelse af, at hun er lesbisk. Det komplicerede forhold til hendes far og hendes seksuelle udviklingsproces formidles åbenhjertigt gennem udskrifter fra hendes barndoms dagbøger, anekdoter om onani og beretninger om hendes første seksuelle oplevelser.

Kun i bøgernes verden synes bedemanden og hans datter at have en slags fortroligt fælles omdrejningspunkt, og henvisninger til en række litterære værker som Joyces Ulysses, Prousts Paa Sporet af den Tabte Tid, Fitzgeralds Den Store Gatsby samt mytologiske referencer til historier af blandt andre Ikaros, Daedalos og Odysseus er med til at give Alison Bechdels grafiske roman en intens nerve og litterær ironi.