ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Brødrene Grimm

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
Wilhelm og Jacob Grimm malet i 1855 af Elisabeth Maria Anna Jerichau-Baumann
Maleriet på 1000 D-mark-seddel

Brødrene Grimm, fælles betegnelse for de to tyske filologer og folkemindesamlere, brødrene Jacob (1785 - 1863) og Wilhelm (1786 - 1859) Grimm.

Bedst kendt for samlingen af tyske folkeeventyr Grimms eventyr, udgivet på tysk 1812-15 og på dansk 1821. Nogle få af disse eventyr er oprindelig danske folkeeventyr, der er oversat til tysk.

Brødrene har desuden samlet og udgivet et stort antal sagn, heltedigte og lignende mindesmærker fra Tysklands og Danmarks fortid.

Asbjørnsen & Moe samlede senere norske og danske folkeeventyr på samme måde som brødrene Grimm.

Tegneserieudgaver

Mange af brødrene Grimms værker er omsat til tegneserier, nogle af dem i flere omgange. Her er listen over de tegneserier, der er registreret på ComicWiki: Brødrene Grimm.

I USA udgives serien Grimm Fairy Tales på forlaget Zenescope som forsøger at anlægge en moderne vinkel til eventyrene. Rammen for hvert eventyr er at en person stillet overfor et moderne problem finder en løsning gennem læsning af en magisk bog med Brødrene Grimms eventyr. Et par eksempler er: en kvinde stillet overfor spørgsmålet om abort finder en løsning gennem sin læsning af "Rumleskaft", en ung mand finder mod til at bryde ud af et giftigt forhold til en medstuderende gennem en læsning af "Tornerose".

Eksterne links