ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Bruno Gazzotti

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
Bruno Gazzotti Raptus 2014.jpg
Bruno Gazzotti
Født:

19. september 1970

Alene nr. 1, Borte

Før karrieren

Bruno Gazzotti er en belgisk serietegner af italiensk herkomst. Hans bedstefar kom til Belgien i 4 - 5 års alderen og arbejdede senere i belgiske miner.

Bruno blev født i Liege 19. september 1970. Forældrene var begge idrætsinstruktører og tegneserieentusiaster, og dette smittede af på den unge Bruno. I en tidlig alder fik han forkærlighed for fransk-belgiske tegneserier som Tintin.

I Skandinavien er han nok bedst kendt som tegner af serierne Soda (nr. 3-12) og Alene, men han har været assistent på Den lille Splint og Splint & Co.

Uddannelse

Han tog uddannelse ved kunstskolen Saint-Luc Liège, men i 1988, lige etter sin 18 års dag afbrød han skolegangen. I løbet af denne tid tegnede han sit eget materiale og kort tid efter præsenterede han sin portfolio for Patrick Pinchart - redaktøren for magasinet Spirou. Pinchart bestilte nogle tegninger til sektionen Zig-Zag i bladet.

Splint & Co

På samme tid søgte Tome en samarbejdspartner. Dette havde Patrick Pinchart kendskab til, og han anbefalede Gazzotti at søge stillingen. Han drog derfor til Bruxelles for at assistere Tome og Janry på Den lille Splint (fra stribe 20) og på Splint & Co.- albummet Splint & Co. i Moskva.

Årene med Soda

Året etter begyndte han at overtage tegnearbejdet fra Luc Warnant med den semirealistiske politiserie Soda. På album nr. 3, En præst i New York, arbejdede han sammen med Warrant, men fra nr. 4 til og med nr. 11 var udelukkende Gazzottis arbejde. Hans arbejder var succesfulde. Hans sidste album blev nr. 12, Kodenavn Apokalypse, hvor han samarbejdede med Olivier Labalue. Serien blev så overtaget af Dan Verlinden.

Alene

I begyndelsen af 2006 kom første album i serien Alene (Seuls) fra forlaget Dupuis. Serien skrives av Fabien Vehlmann og tegnes av Gazzotti. Der er udgivet 10 album i Frankrig, hvoraf de 3 første er utgivet på dansk. Der er planlagt 20 album i serien. Alene har været en succes, både blandt kritikere og økonomisk.

Andet

1993 udgav han albummet 'Pilote de chasse' (ikke udgivet på dansk) sammen med G. De Wilde. Dette var et bestillingsarbejde fra det belgiske luftforsvar. Et andet enkeltprojekt var albummet 'Des Lendemains sans Nuage', som han lavede sammen med Ralph Meyer og Fabien Vehlmann. I 2014 gæstede Bruno Gazzotti Norge ved Raptus - Bergen International Comic Festival.

Eksterne links