ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Bryststriber

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
 
 

Bryststriber.jpg

 
Forfattere: Eva Thomsen & Anne Marie Erbs
Tegner: Maria Tran Larsen

Danske udgaver:

Bryststriber eksempel.jpg

Forlagets beskrivelse

Kan man være humoristisk om kræftsygdomme? Ja, hvis man oplever, det hjælper en i hverdagen, resonerer de to kvinder, Anna Marie Erbs og Eva Thomsen, som står bag Bryststriber, som er den første tegneserie på dansk om kræft. Striberne tager udgangspunkt i de absurde oplevelser, de to forfattere har haft undervejs i deres sygdomsforløb. Håbet med bogen er, at andre også må komme på sporet af humoren, når håbløsheden tårner sig op.

»Bogen er ikke et forsøg på at gøre grin med en alvorlig sygdom, tværtimod. Bogen skal bruges med omtanke og er vores ydmyge forslag til, hvordan man kan bruge humoren i en alvorlig situation. Når man ikke ved, om man skal le eller græde, så kan man lige så godt le og få det bedste ud af det værste,« udtaler Anna Marie Erbs.

Brystkræft er en alvorlig affære, og det er bestemt ikke let at finde humoren, når man får konstateret kræft. Bogen prøver på en alvorlig og samtidig humoristisk måde at give et indblik i de situationer, som kan opstå i et sygdomsforløb.

De to forfattere, Eva Thomsen og Anne Marie Erbs, har begge haft brystkræft, og undervejs i deres sygdomsforløb har de begge oplevet skæve episoder, som har hjulpet dem til at se humoren midt i alvoren. Tegneserien dækker de to forfatteres kræftforløb fra 1993 og frem til i dag, hvor de tilsammen har gennemgået forskellige operationer og behandlinger.

Forfatterne ønsker at præsentere læseren for deres egne oplevelser, ikke fordi de er særlige eller specielle, men fordi de håber, at de med deres bidrag kan hjælpe andre kræftpatienter til at komme i kontakt med deres egen humor og derved se på verden med et glimt i øjet - også som kræftpatient.