ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

ComicWiki diskussion:Forbehold

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning

Citatretten omfatter ikke billeder. Citatretten giver lov til at anvende uddrag af værker uden forudgående tilladelse. Hvis man gengiver det fulde værk vil der ikke være tale om et citat. Men eftersom det ikke er tilladt at ændre i billeder uden rettighedshaverens tilladelse bliver dette ret svært.

Jf. Kulturministeriet. --Bruger:EPO 20. Jan 2007 kl. 14:39 (CET)

Jeg skal ikke gøre mig selv til ekspert på dette område, men "det fulde værk" -- er det ikke, i vores tilfælde, HELE tegneserien, og ikke kun forsiden eller enkelte billeder fra inde i albummet? --Joen 20. Jan 2007 kl. 18:21 (CET)
Jeg læste lige op på Wikipedia om citatretten, og har i øvrigt kontaktet en jurist for at se hvad vi må gøre. Jeg skal understrege at vi vil gøre alt hvad vi kan for at ComicWiki er lovlig. Ikke desto mindre ser det for mig ud som om der ikke står noget om "tekstform" under citatretten på Wikipedia. Er der noget konkret indhold på ComicWiki du refererer til, når du præciserer ordet "tekstform" i vores ansvarsfraskrivelsesside? --Joen 20. Jan 2007 kl. 18:59 (CET)
Jeg regnede nu heller ikke med, at I var i ond tro. Men faldt over netop denne politik, da jeg kiggede mig omkring. I den forbindelse kom jeg i tanker om henvendelsen til Kulturministeriet.
Der er intet specielt jeg har at udsætte på noget, men udsprang blot af ovenstående indlæg.
Forstår fuldt argumentet med, at f.eks. forsiden ikke udgør det komplette værk. Men min umiddelbare vurdering (uden at jeg vil kalde mig for ekspert i ophavsret) vil være, at den vist ikke går, hvis billedet også skal være under en lige så fri licens som teksten. Dog er jeg meget interesseret i svaret fra juristen, da dette jo også vil kunne få betydning for andre.
I øvrigt ser projektet her meget lovende ud og jeg glæder mig til, at det bliver yderligere udbygget efterhånden som dagene går. --Bruger:EPO 21. Jan 2007 kl. 00:19 (CET)
Jeg skal nok skrive essensen af juristens svar videre. I forhold til billeder så er vi i færd med a) at sætte copyright på alle billeder, og b) at forbedre den copyright skabelon. Det kan godt være at vi bør lave særlige licensregler for billeder. --Joen 21. Jan 2007 kl. 09:38 (CET)