ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Den femte Beatle

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
 
 

Den femte beatle.jpg

 
Forfatter: Vivek J. Tiwary
Tegnere: Andrew C. Robinson & Kyle Baker
Oversætter: Christian Sand
Originaltitel: The Fifth Beatle
Originaludgave: 2013: Dark Horse Comics
Format: ca. 150 sider (?) farver ca. 21 × 32 cm

Danske udgaver:

Forlagets beskrivelse

Der er sagt, skrevet og lyttet meget til The Beatles, og stadig i dag – 50 år efter deres sidste livekoncert – tryllebinder de et globalt publikum med deres stildannende popmusik. The Beatles er, næsten en menneskealder senere, stadig et af det 20. århundredes vigtigste kulturelle ikoner.

Men hvem bragte dem så langt, hvem så potentialet i deres musik og deres massive indflydelse på 1960'ernes ungdom? Det gjorde Brian Epstein, en ung, smuk, velklædt ekspedient, der når han havde fri fra sin fars pladebutik, drog ud i Liverpools mørke og ofte forvildede sig ned i Cavern Club, hvor datidens lokale opkomlinge spillede. Også The Beatles - og resten er som bekendt historie.

Epstein og The Beatles indledte et samarbejde, så beatlerne kunne udfolde sig kreativt under ordnede forhold. Men Epsteins personlige engagement i bandet gjorde lige så meget skade som gavn, og hans tidlige død i 1967 påvirkede hver eneste beatle så dybt, at forestillingen næsten var forbi, før den for alvor begyndte. "Den femte Beatle" er ikke kun historien om en mand, der forvandlede fire flabede fyre fra Liverpool til verdens mest populære band. Som homoseksuel mand i en tid hvor det endnu var ulovligt for to mænd i Storbritannien at kende hinanden på bibelsk manér, var Brian Epstein en mand med et uforligneligt blik for fremtidens lyd, hvis privatliv samtiden ikke ville acceptere. Brian Epstein gav millioner af mennesker noget at samles om, alt imens hans eget liv var præget af isolation og skam.

"Den femte Beatle" er skrevet af den amerikanske Broadway-producent Vivek J. Tiwary og tegnet af Andrew C. Robinson, der normalt tegner superhelte, og Kyle Baker, kendt for en række grafiske romaner såsom "Why I Hate Saturn" og "The Cowboy Wally Show", der ikke står tilbage for Woody Allen i humor og vid.

Tre uger efter udgivelsen i USA gik "Den femte Beatle" ind som nr. 1 på New York Times' bestsellerliste. Siden har bogen modtaget Amerikas fineste tegneseriepriser, to Harvey Awards for "best graphic album" og "best biographical, historial, or journalistic presentation" samt en Eisner Award for "best reality-based work".

Vivek J. Tiwary er i øjeblikket i gang med at omarbejde fortællingen til en tv-serie produceret af Sonar Entertainment.

Forsider

Anmeldelser